El PPCV exigeix indemnització per als agricultors pel "cotonet" i igualtat de tracte amb les importacions

El portaveu adjunt del GPP i el sotssecretari d'Agricultura del PPCV han mantingut reunions de treball amb representants d'AVA i de la Unió

Guardar

Reunió del PP amb AVA
Reunió del PP amb AVA

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha exigit al Consell "indemnitzacions per als agricultors valencians per la plaga del cotonet" i que exigisquen al govern de Sánchez que cessament el maltractament hídric a la Comunitat Valenciana.

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina i el sotssecretari d'Agricultura, Aigua i Pesca del PPCV, Ernesto Fernández, han mantingut dues reunions de treball amb AVA-Asaja i la Unió de Llauradors per a conéixer de primera mà la situació actual de l'agricultura valenciana.

Així, els representants del PPCV ha lamentat que a la Comunitat Valenciana liderem el rànquing nacional d'abandó de terres i el de l'envelliment dels nostres agricultors.

Miguel Barrachina ha denunciat que "aquesta situació és causa directa de les polítiques d'aquest tripartit d'esquerres que està basada a reduir l'aigua, deixar créixer les plagues, multiplicar el rebut de la llum i del gasoil".

El diputat popular ha manifestat que "des del GPP anem a presentar propostes de resolució en el debat de política general perquè el Consell duga a terme actuacions concretes per a pal·liar els efectes que en l'agricultura valenciana està provocant la pujada de la llum i del gasoil".

El PPCV ha exigit al Consell que "els agricultors valencians afectats pel "cotonet" de Sud-àfrica siguen indemnitzats, almenys amb el 50 % del dany produït per les decisions polítiques dels dos últims anys".
Així han sol·licitat que es multiplique el control en els nostres ports per a evitar l'entrada de plagues i que a les importacions se'ls demane idèntics requisits com el tractament en fred en origen de les seues fruites i la resta de mesures que a més de millorar la nostra salut igualen els costos.

El sotssecretari d'agricultura del PPCV, Ernesto Fernández, ha denunciat la negligència del Ministeri per no haver sol·licitat l'autorització europea extraordinària per a continuar amb el mètode convencional i la ineficàcia de la Conselleria al no implementar mètodes alternatius".

D'altra banda, el diputat popular ha afirmat que "Sánchez ha d'acabar ja amb el maltractament hídric al que està sotmetent a la Comunitat Valenciana amb la reducció del transvasament Tajo-Segura i la reducció de drets en el Pantà d'Alarcón".

Arxivat a:

Destacats