El PPCV derogarà l'Oficina de "policia lingüística" que Puig torna a implantar a través de la Llei d'Acompanyament

Guardar

Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %
Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %

La sotssecretària de Territori, Comunitat i Cultura del PPCV María José Ferrer San Segundo, ha anunciat que el PPCV "derogarà i continuarà defensant la legalitat contra la imposició de l'Oficina de 'policia' Lingüística reactivada sorprenentment per Ximo Puig en la llei d'Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat per a 2023".

Ferrer San Segundo ha recordat que el Decret que va crear l'Oficina de Drets Lingüístics en 2017 "va ser desmantellat i declarat il·legal després d'un procés impulsat des del PP, anul·lant en 2020 el TSJCV 12 dels seus 16 articles i confirmant-lo el Tribunal Suprem", i ha afirmat que "ara el Consell de Puig torna a intentar colar la 'vigilància lingüística per la porta de darrere', en una norma prevista per a qüestions pressupostàries".

En concret, ha destacat que "aquesta nova Regulació del funcionament de l'ODL s'estén no sols al conjunt de la Generalitat", sinó també a les universitats públiques, les Administracions Locals i la de l'Estat incloent la de Justícia, i fins i tot a les persones jurídiques de naturalesa privada".

La sotssecretària popular ha asseverat que "la norma de Puig de comissariat lingüístic posa el seu focus en la llengua utilitzada en comerços o establiments de consum o de turisme de caràcter privat, podent declarar aquesta Oficina la vulneració de drets lingüístics, sense establir la possibilitat d'audiència, defensa i recursos del presumpte vulnerador, al qual s'assenyalarà en una Memòria anual de caràcter públic".

En aquest sentit, Ferrer San Segundo ha afirmat que "fins i tot es legitima per a presentar queixes a persones jurídiques privades, en nom de persones físiques sense autorització si més no d'aquestes".

Ferrer San Segundo ha indicat que el PPCV "no tolerarà aquest nou frau legislatiu del Consell de Ximo Puig, que no escolta ni respecta als tribunals, i que el que perd davant la Justícia el torna a intentar infringir amb nous paranys reguladors, deslegitimant al poder judicial i menyspreant el principi de separació de poders". La dirigent popular ha indicat que el PPCV està estudiant ja les accions per a defensar de nou la legalitat, "mitjançant recurs d'inconstitucionalitat amb la signatura de 50 diputats o senadors i fins i tot instant el TSJCV al fet que presente qüestió d'inconstitucionalitat".

Ha recordat també la sotssecretària de Territori, Comunitat i Cultura del PPCV, que el Tribunal Suprem ja ha declarat que l'Oficina creada pel Consell de Puig pretén generar actes administratius "al marge de qualsevol procediment i consegüents garanties per als seus destinataris de qualsevol mitjà d'impugnació", la qual cosa "fa fallida el mandat constitucional de sotmetiment dels poders públics als principis de seguretat jurídica, responsabilitat i interdicció de l'arbitrarietat". I, a més, que "l'obtenció d'informació necessària per part de l'Oficina de Drets Lingüístics sobre un determinat suposat de fet privat, afecta el dret fonamental a la intimitat".

"No volem que ens imposen models d''immersió vigilada' copiats d'altres territoris, com Catalunya, on el resultat no ha sigut la convivència pacífica de llengües -que per a la majoria dels valencians és la regla i no l'excepció- sinó la imposició i la divisió. Perquè la Comunitat Valenciana és terra de bilingüisme cordial i respecte: a tots, i en llibertat", ha conclòs Ferrer San Segundo.

Arxivat a:

Destacats