El PPCV denuncia que Puig "ha deixat a l'estacada" la cooperació valenciana

Guardar

La portaveu de cooperació del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Marisa Gayo, en Corts
La portaveu de cooperació del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Marisa Gayo, en Corts

La portaveu de cooperació del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Marisa Gayo, ha denunciat hui que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ha deixat a l'estacada a la cooperació valenciana".

Marisa Gayo ha assenyalat que Puig "ha incomplit la seua promesa d'apujar el pressupost de cooperació fins al 0,4% en 2023, deixant a l'estacada a la Coordinadora Valenciana de ONGDs amb la qual van arribar a signar un acord pel qual tots els partits es comprometien a dotar a la cooperació internacional per al desenvolupament de recursos tècnics i econòmics suficients".

Gayo ha assenyalat que el tripartit d'esquerres "ha deixat d'invertir en el desenvolupament de capacitats i oportunitats per a desenvolupar projectes, ha deixat d'apostar per la millora de la qualitat de vida i enfortir el teixit social als països empobrits. Està impedint que en aquests països puguen impulsar el seu propi desenvolupament i garantir els drets de les persones".

Per a la portaveu popular, "és una necessitat social tractar d'ajudar a altres zones del món on hi ha dificultats per a desenvolupar un projecte de vida. És de justícia reivindicar aquest suport. L'esquerra s'ompli la boca en època electoral parlant de cooperació i solidaritat, però la realitat és que a l'hora de la veritat voten en contra de les propostes d'incrementar els fons de la Generalitat".

Marisa Gayo ha criticat que "la cooperació del tripartit valencià es reduïsca a aprovar una línia nominativa en els pressupostos a cinc ONG's. El sectarisme ideològic esguita totes les accions del govern de Puig".

Destacats