El PPCV denuncia que la falta de gestió de Puig impedeix que els refugiats ucraïnesos reben ajudes

Guardar

La portaveu de Cooperació del PP en Les Corts, Marisa Gayo
La portaveu de Cooperació del PP en Les Corts, Marisa Gayo

La portaveu de Cooperació del Grup Popular en Les Corts, Marisa Gayo, ha criticat hui que "la falta de gestió de Puig impedeix que els refugiats ucraïnesos cobren ajudes a pesar que el Consell té els diners en els calaixos des del mes de novembre".

Gayo ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "és l'única CCAA que no ha pagat les ajudes a pesar que va rebre al novembre un primer pagament de 12,7 milions d'euros (el 70% del total) per part del Ministeri de Migracions". "Han tingut temps més que suficient per a traure les ajudes, però la gestió ha sigut un vertader nyap", ha assenyalat la diputada.

Sobre aquest tema, Marisa Gayo ha indicat que la setmana passada, "en plenes dates festives de Falles i Magdalena, el Consell va publicar en el DOGV un termini d'únicament 12 dies hàbils (fins al 31 de març) perquè les persones d'Ucraïna que ho necessiten demanaren les ajudes. Un termini insuficient però urgent per al Govern valencià, que tenia fins a les 00 hores del 31 de març per a justificar el pagament de l'ajuda al Ministeri i si no ho feia s'arriscava a perdre el segon pagament, del 30%", ha explicat.

"El despropòsit ha sigut tal que, després de ser l'última CCAA d'Espanya a concedir les ajudes vitals als desplaçats ucraïnesos, Sánchez ha hagut d'eixir al rescat de l'incapaç Govern de Puig, i modificar l'RD 673/2022 de l'1 d'agost de 2022, per a solucionar el mínim temps que el Consell li havia donat als ucraïnesos per a sol·licitar els diners i donant ara de límit el 30 de juny".

"S'han encreuat de braços durant mesos, afectant de manera directa a les persones més vulnerables, que no poden veure passar el temps. El Govern de Puig no creu en les polítiques socials i així li ho va enlletgir recentment el síndic de greuges. És un Govern d'anunci i pancarta, de pujar al faristol a traure pit de la solidaritat del poble valencià, però a l'hora de la veritat no saben ni volen gestionar", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats