El PPCV demana a Puig "més mesures de prevenció d'incendis" i "un gir en les polítiques immobilistes sobre la muntanya"

La portaveu de Medi ambient del GPP, Elisa Díaz, demana a Puig que "escolte als experts i done un gir en les polítiques immobilistes sobre les nostres muntanyes"

Guardar

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular, Elisa Díaz
La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular, Elisa Díaz

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha demanat a Puig "més mesures de prevenció d'incendis" i "un gir en les polítiques immobilistes sobre la muntanya".

Elisa Díaz ha demanat "apostar per la gestió forestal sostenible, la silvicultura, la bioeconomía i el manteniment de cultius abans que siga massa vesprada. Si es dugueren a terme actuacions de prevenció d'incendis estaríem més preparats i no s'hauria d'invertir tant en mitjans d'extinció".

La portaveu popular ha exigit a Puig que "escolte els experts i done un gir de 180 graus a les seues polítiques immobilistes sobre les nostres muntanyes. Des del PP incidim cada any amb una llarga llista de propostes a dur a terme en el nostre món rural dirigides a previndre incendis, fonamentals tant en la lluita contra el canvi climàtic com en la despoblació".

Elisa Díaz ha avançat que des del grup popular "continuarem proposant mesures i, en el pròxim debat de política general de l'estat de la Comunitat, reiterarem totes les propostes encaminades a una gestió forestal sostenible, amb mesures concretes en el nostre món rural dirigides a previndre incendis, tant en la lluita contra el canvi climàtic com en la despoblació, i traslladant el que diuen els experts forestals als quals el Consell de Ximo Puig no escolta".

Per a la portaveu popular, "falten polítiques de prevenció, que queden molt lluny de l'idealisme que està aplicant el Consell de "deixar que la naturalesa seguisca el seu curs". No tenen en compte que aproximadament el 60% del sòl forestal en la nostra Comunitat és de propietat privada i que per això la col·laboració públic-privada ha de ser activa i contínua. No obstant això, Ximo Puig viu d'esquena a aquesta realitat".

Elisa Díaz ha recordat que "quan va arribar el Botànic de Ximo Puig es van paralitzar projectes que s'estaven realitzant en les nostres muntanyes de gestió forestal sostenible, es van canviar els projectes que venien finançats amb els fons europeus del PDR (Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020) eliminant tallafocs i dificultant que arriben ajudes als xicotets propietaris forestals. Les nostres muntanyes són pur polvorí amb arbres caiguts en les pinedes, plens de material sec i convertint-se en un perillós combustible".

Finalment, la portaveu popular ha indicat que "no es tracta d'augmentar un pressupost amb actuacions que no donen resposta a les exigències dels experts i dels propietaris forestals, que són les que el Consell hauria d'atendre per a previndre incendis. Cal executar una gestió forestal sostenible i activa, apostant per la silvicultura i la bioeconomia. Puig ha de deixar de posar més pals sobre les rodes, facilitar el manteniment dels cultius i incentivar que hi haja més perquè són els millors tallafocs. Desgraciadament en lloc d'això, la Comunitat Valenciana és líder en abandó de cultius".

Arxivat a:

Destacats