El PPCV demana a Puig "ajudes directes a les explotacions agràries i ramaderes pels danys causats per fauna salvatge"

Elisa Díaz, afirma que "la improvisació genera molta incertesa i moltes pèrdues a tots els sectors afectats"

Guardar

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz
La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha demanat a Puig "ajudes directes a les explotacions agràries i ramaderes pels danys causats per fauna salvatge i que han sigut eliminades dels pressupostos de la Generalitat Valenciana".

Elisa Díaz ha recordat que "en 2019 es va aprovar una iniciativa del PP en Les Corts per al control de la superpoblació d'espècies cinegètiques, però que després de quasi 3 anys de la seua aprovació, el Consell de Puig no sols no l'ha complida sinó que ha llevat les ajudes i indemnitzacions tant als agricultors com als ramaders i caçadors".

En aquest sentit, la diputada popular ha assegurat que "és necessari signar convenis de col·laboració amb els clubs de caçadors perquè puguen actuar de manera legal i eficient en la gestió d'espècies cinegètiques per al control d'aquestes i acabar amb la superpoblació, incloent-hi les compensacions econòmiques degudes per a cobrir les despeses d'aquesta gestió".

A més, Díaz ha demanat que en els pròxims pressupostos per a 2023 "s'incloguen també compensacions pels danys que està causant l'avifauna en els cultius d'arròs de l'Albufera, tal com venen sol·licitant els arrossers en els últims dies. A més, demanem que des de la Conselleria s'estudien mesures per a intentar evitar que es produïsquen aquests danys per l'avifauna que forma part de l'Albufera".

Díaz ha afirmat que "cal tindre un pla integral, no valen els pegats i els anuncis quan el problema s'agreuja. La improvisació genera molta incertesa i moltes pèrdues a tots els sectors afectats. Cal tindre una planificació pautada i dotada econòmicament. El Consell de Puig amb la seua deixadesa està perjudicant greument molts agricultors que veuen perdre les seues collites per una superpoblació descontrolada d'algunes espècies".

"Des del PPCV hem proposat que s'aporten mitjans per a desenvolupar i fomentar les instal·lacions sanitàriament autoritzades necessàries per al tractament i anàlisi d'aliments provinents de la caça major, principalment en el cas del senglar, per a facilitar la donació de productes a menjadors socials, així com els mitjans econòmics necessaris per a la seua gestió, si de la mateixa es decidira que es feren càrrec els clubs de caçadors en lloc de la mateixa Administració Pública", ha assenyalat.

La diputada popular ha assegurat que "cal facilitar les declaracions d'àrees d'emergència cinegètica temporal pels danys de la fauna silvestre sobre l'agricultura i ramaderia".

Finalment, ha indicat que "anunciar ara que controlaran el senglar sense comptar amb la Federació de caça és un error. Dóna la sensació que el Consell de Puig llança de nou un missatge buit, que calme les aigües, sense que realment vagen a actuar per a solucionar el problema. Diu que actuarà i ho fa sense comptar ni amb agricultors ni amb caçadors, d'esquena als afectats que millor coneixen la situació, la problemàtica, i com atallar-la".

Arxivat a:

Destacats