El PPCV demana un pla d'ajudes urgents per a permetre l'adaptació de les mesures energètiques

Guardar

El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco
El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco

El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco, ha instat el Consell de Puig a "posar en marxa un pla de mesures de caràcter urgent perquè els sectors afectats pel decret de mesures energètiques puguen adaptar els seus negocis a les exigències del Govern de Sánchez".

El GPP ha presentat una iniciativa en Les Corts en la qual sol·licita, que a través dels fons europeus es puga establir línies d'ajudes directes per als sectors que han d'adequar els seus negocis a les noves exigències, després de mantenir una trobada de treball amb els representants de Confecomerç, en la qual han transmés la preocupació per l'aplicació immediata d'aquestes mesures i la falta de comunicació per part del Govern.

En aquest sentit, Felipe Carrasco ha assegurat que "és fonamental que s'active un Pla Renove de substitució de les infraestructures d'aire condicionat dels establiments, que complisquen amb els requisits d'eficiència energètica establits per Europa".

El diputat popular ha assegurat que "davant la inversió tan urgent que han de realitzar els sectors afectats és primordial que s'òbriga una un pla d'ajudes per a l'automatització de les portes d'accés i tancaments d'accés als establiments dels sectors afectats pel Reial decret".

Felipe Carrasco ha lamentat que "aquestes mesures s'hagen pres sense tindre en compte i sense ser consensuades amb els implicats. De manera unilateral i sense analitzar de manera detallada quines són les conseqüències més directes per a posar-les en marxa".

"Entre les mesures que el govern de Sánchez proposa, es troben algunes accions d'obligat i urgent compliment per a comerços i establiments d'hostaleria relatives a l'adaptació de les seues instal·lacions quant a les portes i tancaments d'accés als comerços, la limitació de la temperatura en els aparells d'aire calent i aire fred i l'apagat de la il·luminació dels aparadors en horaris concrets".

Així, el diputat popular ha denunciat que "moltes d'aquestes mesures que hauran de ser implementades amb anterioritat al 30 de setembre requereixen una inversió important per a la seua implantació i ni Sánchez ni Puig han contemplat cap mena d'ajudes per a un sector que continua patint les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia".

Arxivat a:

Destacats