El PPCV demana al Govern d'Espanya aplicar la solidaritat hídrica i realitzar aportacions d'aigua en l'Albufera

Guardar

La portaveu d'Aigua del GPP, María Gómez
La portaveu d'Aigua del GPP, María Gómez

El GPP ha sol·licitat al Govern d'Espanya aplicar la solidaritat hídrica, realitzar les aportacions d'aigua necessàries per a garantir l'equilibri ecològic en l'Albufera, així com l'aprovació del Pla d'Emergència per al parc natural.

El GPP ha presentat una proposta en Les Corts en la qual exigix al Govern d'Espanya respecte als drets hídrics dels ciutadans i els sectors productius de la Comunitat Valenciana i dels nostres espais naturals protegits; que les regles d'explotació del transvasament Tajo-Segura se sustenten en criteris tècnics i a través d'un grup de treball entre totes les comunitats autònomes; i avançar en la modernització de les infraestructures hídriques per a millorar en reutilització.

A més, en la PNL se sol·licita aconseguir un Pla Nacional de l'Aigua juntament amb les comunitats autònomes i l'aplicació del principi d'igualtat entre regions, així com la resolució del deute hídric contret des de fa anys amb la Comunitat Valenciana.

La portaveu d'Aigua del GPP, María Gómez, ha assenyalat que "la política d'aigua hauria de deixar de ser una arma de confrontació política entre territoris. Sol·licitem amb esta proposta en defensa de l'aigua necessària per a la Comunitat Valenciana que es practique a nivell nacional la mateixa solidaritat interterritorial que practiquem en la Comunitat Valenciana".

Gómez ha indicat que "no pot ser que la disminució d'aigua provocada per les retallades del transvasament Tajo-Segura dels últims anys estiga provocant pèrdues econòmiques importants no sols per a la nostra regió sinó que també se'l perjudica el conjunt del territori nacional. I tot això sense tindre en compte encara la sequera que ens amenaça actualment en les conques hidrològiques tant del Sud d'Espanya com de Catalunya".

La diputada popular ha afirmat que "no és un capritx. La Constitució Espanyola reconeix que l'aigua és domini públic de tots els espanyols, per la qual cosa és necessari impulsar una política nacional que aplique la solidaritat interterritorial i que puga equilibrar i repartir este recurs fonamental entre tots els territoris d'Espanya i que redunda en benefici de tots".

María Gómez ha afirmat que "el president Carlos Mazón va assenyalar esta mateixa setmana la necessitat d'asseure's a parlar del problema de l'aigua a Espanya amb rigor, perquè és un tema que competix a tots a nivell nacional. Per això demanem que s'emprenguen totes estes iniciatives en defensa de l'aigua necessària per a la Comunitat Valenciana".

Destacats