El PPCV demana al Consell autoritzar les cremes agrícoles dins del termini i en la forma escaient després dels canvis en la Llei de residus

Guardar

Elisa Díaz, portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en les Corts
Elisa Díaz, portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en les Corts

Elisa Díaz, portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en les Corts, ha demanat al Consell "agilitzar les autoritzacions de cremes agrícoles quan calga tramitar-les" després d'aconseguir el PP modificar la Llei de residus aprovada al Senat i que siguen les comunitats autònomes les que hagen de decidir com i quan autoritzar-les.

Díaz ha assenyalat que, una vegada que el ple del Senat ha aprovat finalment modificar la Llei de residus pel que fa a les cremes agrícoles gràcies a una proposta del PP, "ara el Consell ha d'accelerar les autoritzacions, per a evitar que succeïsca l'ocorregut amb la crema de la palla de l'arròs en l'Albufera on la ineficàcia del tripartit d'esquerres ha provocat un any més la putrefacció de les restes de palla, aigües negres, anòxia, emissions de metà i mortaldat de centenars de peixos".

La portaveu popular ha afirmat que "les cremes agrícoles controlades són beneficioses en la lluita contra el canvi climàtic, perquè amb això s'eviten plagues i que s'hagen d'abandonar cultius que són embornals de CO₂. A més, prevenen incendis, eviten emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, com el metà, 20 vegades més contaminants que el CO₂ que s'emet amb les cremes".

Elisa Díaz ha lamentat que "la ideologia d'esquerres i el partidisme haja tombat a última hora en el Ple del Senat, la proposta del PP per a evitar la prohibició de cremes agrícoles i que les restes vegetals deixaren de ser considerats com a residus".

"El PSOE ha fracassat en la seua temptativa per tornar a prohibir les cremes agrícoles, encara que sí ha aconseguit, amb el suport de JxCat entre altres, que en el text final es continue considerant les restes vegetals com a residus. En qualsevol cas, el text que gràcies a la pressió del PP i les organitzacions agràries s'ha arribat a aprovar, facilita que des de les Comunitats Autònomes es puguen autoritzar les cremes agrícoles, màximament quan parlem de microexplotacions agràries, que són la gran majoria en la Comunitat Valenciana".

La portaveu popular ha assenyalat que "gràcies al PP s'ha solucionat el problema creat per l'esquerra amb la prohibició de les cremes agrícoles i ara la pilota està en la teulada del Consell que és qui ha d'atorgar les autoritzacions dins del termini i en la forma escaient o facilitar que els ajuntaments ho facen, perquè si es retarden els nostres agricultors continuaran tenint un problema".

Finalment, Díaz ha assenyalat que "esperem que el Consell no faça una interpretació injusta de la llei que impossibilite autoritzar les cremes agrícoles quan toca i perjudique fins i tot més del que ja estan als nostres agricultors".

Arxivat a:

Destacats