El PPCV atribueix l'increment de les assegurances privades al “col·lapse de la sanitat pública i l'augment de les llistes d'espera”

Miguel Barrachina denuncia que ja són més d'un milió les persones a la Comunitat Valenciana les que acudeixen a la sanitat privada pel col·lapse de la pública i reclama un canvi de model sanitari

Guardar

Miguel Barrachina, director de campanya del PPCV, i José Juan Zaplana, portaveu de Sanitat del grup popular, en una roda de premsa
Miguel Barrachina, director de campanya del PPCV, i José Juan Zaplana, portaveu de Sanitat del grup popular, en una roda de premsa

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana denúncia el col·lapse i les llargues llistes d'espera de la sanitat pública valenciana que han provocat l'augment en els últims anys de les persones que contracten una assegurança privada per a acudir a centres sanitaris no públics. De fet, segons Miguel Barrachina, director de campanya del PP, el nombre de ciutadans que recorren a una assegurança privada ha augmentat un 50 % des de 2015 "superant per primera vegada el milió de persones".

"El problema comença en l'atenció primària amb la saturació d'urgències i que en l'assistència especialitzada es visquen situacions rocambolesques com que per a una mamografia es tarde un any. Hi ha 70.000 persones esperant una intervenció, i 400.000 en llista d'espera per a especialitats. Hi ha milers de pacients valencians que han d'abandonar la sanitat pública per a buscar la privada", ha explicat Barrachina.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat José Juan Zaplana, portaveu del grup popular en les Corts, qui ha afirmat que "el nombre de pacients en llista d'espera per a intervencions quirúrgiques s'ha incrementat en 8.000 més des de febrer de 2020". Per això, des del Partit Popular proposen destinar almenys un 30 % del pressupost en la sanitat pública i presentaran un canvi de model "de la mà dels profesionles", ha explicat Zaplana.

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

"Un nou model que passa per crear la direcció general d'atenció primària perquè el col·lapse és total amb entre 15 i 20 dies d'espera. Un model que blinde el pressupost amb un mínim del 30 % per a Sanitat, i recuperar projectes de serveis bàsics que s'han desmantellat com el CICU i que ja estan costant vides", ha descrit el portaveu popular de Sanitat.

A més, per a solucionar el problema de les llistes d'espera, el PP preveu crear una llei de temps màxims per a facilitar la derivació d'aquells pacients que porten més temps a la sanitat privada. D'altra banda, Zaplana ha reclamat a govern del president Ximo Puig un pla de reforç per als consultoris mèdics de cara a l'estiu i "evitar improvisacions", ja que "el passat estiu van obrir onze consultoris menys que l'any anterior i 26 menys que en 2015", ha assegurat.

 

Arxivat a:

Destacats