El PP recolzarà en Les Corts la important labor de les societats musicals com a motor cultural de la Comunitat Valenciana

La diputada popular Lola Roch posa en valor la recuperació de l'assignatura de música en 3º de l'ESO que va eliminar el Botànic.

Guardar

Festival de Bandes en Manises (Societat Musical L'Artística Manisense)
Festival de Bandes en Manises (Societat Musical L'Artística Manisense)

El PP recolzarà en Les Corts la important labor de les societats musicals com a motor cultural de la Comunitat Valenciana després de la reunió de treball que han mantingut el Grup Popular en les Corts i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En la trobada han estat presents, entre uns altres, el síndic del GPP, Miguel Barrachina, la diputada popular Lola Roch i la presidenta de la FSMCV Daniela González. El GPP atendrà les reivindicacions i necessitats d'este col·lectiu i les traslladarà en forma d'iniciatives parlamentàries en Les Corts.

La diputada del GPP, Lola Roch, ha assenyalat que "les bandes de música tenen tot el nostre suport i reconeixement pel seu treball i implicació amb la societat valenciana".

"Els nostres músics són els millors ambaixadors culturals, portant el nom de la nostra terra allà per on van. Les societats musicals, presents en el 95 % dels municipis d'Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i so el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana. A més, realitzen una importantíssima labor per a facilitar les millors oportunitats d'accés al ben cultural musical", ha afegit.

Roch ha assenyalat que "la música és un senyal singular de la identitat i talent valencians que ja està posant en valor el Consell de Carlos Mazón amb la recuperació de l'assignatura de música en 3ª de l'ESO que va eliminar l'anterior Consell del Botànic. És important la posada en valor del teixit associatiu musical valencià i el conjunt de la música valenciana".

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada per 547 societats musicals i els seus centres educatius, amb 47.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, representant més del 50 % de bandes de música de tota Espanya.

Destacats