El PP proposa en les Corts un Pacte Valencià de l'Hidrogen Verd per a ajudar al sector ceràmic

Guardar

Portaveu d'Indústria del GPP, Salvador Aguilella
Portaveu d'Indústria del GPP, Salvador Aguilella

El PPCV ha proposat en les Corts un Pacte Valencià de l'Hidrogen Verd "per a reduir la dependència energètica i donar una major estabilitat en els costos de producció a les empreses que formen part del clúster de la ceràmica de Castelló".

La proposta de resolució, signada pel portaveu d'Indústria del GPP, Salvador Aguilella, també sol·licita al Consell "continuar fent costat al clúster de la ceràmica per a mitigar els perjudicis econòmics derivats de l'increment dels costos energètics, a través de les línies de suport creditici que brinda l'IVF davant el retard i la insuficiència de les ajudes i suport del Govern central". En aquest sentit, Aguilella ha recordat que "l'IVF ha doblegat en l'últim mes les operacions de crèdit a empreses situant-ho en 26 milions d'euros".

A més, se sol·licita incloure en l'estratègia per a la reindustrialització de la Comunitat Valenciana 2024-28 "mesures per a acompanyar al teixit industrial en la descarbonització dels processos productius, com l'electrificació amb energia de fonts renovables, els mecanismes de captació i aprofitament del CO₂, o altres opcions, sempre a mesura que vagen aconseguint maduresa tecnològica i viabilitat econòmica".

Salvador Aguilella ha assenyalat que "és fonamental ajudar a aquest sector que representa un important motor econòmic de la Comunitat. De fet, un de cada tres treballadors a la província de Castelló està ocupat en el sector de manera directa o indirecta".

El portaveu popular ha afirmat que "els augments disparats del preu de l'energia estan afectant negativament la rendibilitat de les empreses i la seua capacitat per a competir, posant en serioses dificultats la seua viabilitat. Les ajudes promeses des del Govern de Sánchez encara no han arribat malgrat les reiterades promeses de Puig i, a més, són insuficients i moltes empreses no poden accedir per la seua impossibilitat de complir amb els terminis de pagaments a proveïdors".

Finalment, Salvador Aguilella ha indicat que "és necessari una solució estructural com a alternativa a les fonts tradicionals d'energia. En aquest sentit, fomentar de l'hidrogen verd és una solució viable per a abordar aquests desafiaments energètics. Es tracta d'una energia neta i sostenible que redueix emissions de CO₂, atorga independència energètica, estabilitza costos i fomenta la innovació i la competitivitat de les empreses".

Arxivat a:

Destacats