El PP proposa convertir Benicalap en el "barri de la música"

Catalá pretén potenciar aquesta zona de València en cas de ser alcaldessa "donat el gran nombre d'associacions musicals que existeixen"

Guardar

Banda de música a València
Banda de música a València

Convertir Benicalap en "el barri de la música". Aquesta és una de les grans propostes que la candidata a l'alcaldia de València pel Partit Popular (PP), M. José Catalá, ha expressat als veïns i veïnes de la zona. Una iniciativa que, segons la formació, naix a causa de la "gran quantitat d'agrupacions musicals que existeixen en aquesta zona. Treballarem junts amb els veïns per a fomentar tot aquest potencial i habilitar espais per a la gran quantitat de persones que es dediquen a l'activitat música".

Concretament, aquest barri compta amb més de 2.000 persones en sis agrupacions musicals, un volum que fa necessari crear zones per a desenvolupar aquesta activitat, germen del qual naix aquest projecte de "barri de la música".

Aquesta és només una de les propostes presentades per part de la portaveu del PP a l'Ajuntament a l'Associació de Veïns de Benicalap, en una trobada on aquests li han donat a conéixer els principals problemes i necessitats del barri.

Reunión de Mª. José Catalá con la Asociación de Vecinos de Benicalap
Reunió de M. José Catalá amb l'Associació de Veïns de Benicalap

L'aparcament, el major problema

Segons una enquesta realitzada pels veïns de Benicalap, un 82,4% qualifica de negativa la situació de l'aparcament en el barri; un 64,7% dels enquestats considera negativa la neteja del barri i la qualifica regular-malament, malament o molt malament, i un 67% dels enquestats considera negativa la conservació de la jardineria en el barri.

A més, les cinc prioritats més assenyalades són la millora de la neteja, millora d'aparcaments, millora de seguretat 62%, nou IES-FP 45% i espais per a les agrupacions musicals.
Catalá s'ha compromés a habilitar espais d'aparcament, a realitzar un pla de xoc de neteja, a recuperar la policia de barri, a la construcció d'habitatges públics perquè els joves puguen emancipar-se i una nova línia de metro per a connectar els barris d'Orriols, Torrefiel, Benicalap i Ciutat Fallera fins a la seua connexió vorejant el Parc de Benicalap amb la infraestructura ferroviària que convergeix en l'estació de l'Entroncament. Aquesta nova línia de metro connectaria Benicalap amb el centre de la ciutat gràcies a la prolongació de la línia L10 que proposa el PP.

Destacats