PP lamenta els "atacs injustificats" de UP a les diputacions i el "silenci còmplice" de PSPV i Compromís

Guardar

mompo ep
mompo ep

El portaveu del grup popular en la Diputació de València, Vicente Mompó, ha defensat el paper "clau" de les diputacions per a "contribuir a la supervivència de molts municipis" i ha lamentat aquest diumenge que Podem "continue incrementant els seus atacs injustificats a les corporacions provincials", que "vol eliminar a través d'una proposició de llei presentada en Les Corts i que es debatrà en el nou període de sessions".

Mompó ha censurat també el "silenci còmplice del PSPV i Compromís" en aquesta matèria "malgrat estar al capdavant de les diputacions de València i Castelló i de conéixer de primera mà la labor fonamental que realitzen les institucions provincials en tota Espanya", ha indicat el PP en un comunicat.

En aquest context, Mompó ha defensat que el treball que desenvolupen les diputacions és "clau per a la supervivència de molts municipis de la província, fonamentalment els de xicoteta grandària".

Així, ha advertit que "sense les ajudes i l'assistència tècnica que presten les diputacions moltes d'aquestes localitats estarien en una situació molt més delicada que la que pateixen actualment".

Mompó ha destacat "problemes com la despoblació, que està afectant un bon nombre de municipis, sobretot de l'interior de la província de València, i les conseqüències que té per a l'economia local, el minvament progressiu de serveis i que es tradueix, en definitiva, en una difícil regeneració d'aquestes poblacions".

Aqueixa "falta de serveis de transport, sanitaris, bancaris, de comerços o d'habitatges dignes" és "una realitat que pateixen molts ciutadans". Per això, ha defensat que el grup popular de la Diputació "està lluitant durant tota la legislatura per a millorar i canviar aqueixa realitat recollint les inquietuds dels veïns".

Mompó ha remarcat "als qui volen acabar amb les diputacions" que "atendre les necessitats dels municipis amb menys recursos per part d'Administracions d'àmbit superior resulta molt complicat i la praxi d'aquestes institucions demostra que aquestes localitats acaben sent les grans oblidades".

"La coordinació, l'aportació de recursos per a la gestió i les ajudes davant qualsevol contingència són un segell de les diputacions que resulta insubstituïble", ha insistit Mompó, qui ha advertit que les corporacions provincials "són un dels fonaments de l'estructura de l'Estat que alguns volen anar soscavant progressivament".

"HOMOGENEÏTZAR LA QUALITAT DE VIDA"

El responsable provincial del PP ha ressaltat que "emergències com la que ha provocat la pandèmia de coronavirus han demostrat que Administracions com l'autonòmica i la nacional, en mans de coalicions d'esquerra, han deixat abandonats als ajuntaments que han hagut de respondre de manera precària a totes les contingències sorgides d'aquesta crisi*.

"Les diputacions són fonamentals per a vertebrar el territori i homogeneïtzen la qualitat de vida de tots els veïns, al mateix temps que garanteixen el desenvolupament i l'equitat", ha indicat, i ha manifestat que les diputacions "viuen pegades al territori i posen per sobre de qualsevol altra qüestió l'interés de les persones".

Finalment, ha advertit que les diputacions "no poden desaparéixer i tampoc quedar reduïdes a ser el caixer d'Administracions autonòmiques com pretén la Generalitat que encapçalen Ximo Puig i Mónica Oltra".

Així, ha garantit que el PP "defensarà la pervivència de les diputacions enfront de l'eliminació que propugna Podemos, la desaparició progressiva amb el buidatge de competències que impulsa Compromís, i la pretensió del PSOE de reduir-les a mers proveïdors financers de plans i projectes que el Consell no pot sufragar".

Arxivat a:

Destacats