El PP insta el Consell a renovar el Pacte contra la Violència de Gènere i a establir un sistema d'avaluació periòdica

Guardar

La portaveu d'Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Marisa Mezquita
La portaveu d'Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Marisa Mezquita

La portaveu d'Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Marisa Mezquita, ha instat el Govern valencià a "renovar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere" i a establir "un sistema d'avaluació periòdica".

Mezquita ha recordat que el pacte es va signar el 17 de setembre de 2017, amb una vigència de cinc anys. "Per tant, el pacte està a punt de caducar i és imperatiu continuar avant amb mesures per a afrontar aquesta xacra que sacseja la nostra societat", ha assenyalat. Així, la diputada ha recordat que la Comunitat Valenciana porta els últims anys liderant el rànquing de les comunitats d'Espanya amb major taxa de violència de gènere, amb un percentatge del 22,2% des de principi d'any, molt superior a la registrada en el mateix període l'any anterior, i un percentatge del 5,5% superior a la taxa mitjana de l'Estat.

"Les dades són preocupants. La realitat és que el pacte és una eina vàlida, però no s'ha pogut constatar la seua eficàcia, per la qual cosa des del GPP instem que, en la seua renovació, s'incloguen mesures per a avançar. Segons dades del Ministeri d'Igualtat, des de 2017, any en què es va aprovar el Pacte Valencià de Violència de Gènere i Masclista, s'han comptabilitzat un total de 30 dones assassinades en la nostra Comunitat que han deixat, al seu torn, un total de 20 orfes", ha assenyalat.

Mezquita ha explicat que entre les mesures que proposa el GPP figuren establir un calendari de les mesures a implantar sobre la base de criteris de prioritat, establir un sistema d'avaluació periòdica i contínua de l'eficàcia de les mesures que s'implanten amb una periodicitat mínima bianual i dotar d'una memòria econòmica el pacte amb l'estimació del crèdit necessari per al desenvolupament de les mesures.

A més, el GPP sol·licita que es garantisca un finançament suficient "amb independència de les aportacions que es puguen rebre del Pacte d'Estat contra la violència de gènere", que es reforcen els mecanismes de prevenció i detecció precoç de totes les formes de violència exercida contra les dones, així com la violència de gènere que pateixen xiquetes i xiquets, que es millore, complemente i done àmplia difusió del mapa de recursos d'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i establir un Catàleg de Bones Pràctiques de polítiques i projectes elaborats per altres administracions per a la seua valoració i implementació en el seu cas.

Arxivat a:

Destacats