PP i Ciutadans demanen el suport de les Corts a favor de la Policia i condemnar els actes violents

Bonig insta a "respectar les sentències judicials i a la separació de poders del nostre país" i Cantó denúncia que "Compromís i Podemos fomenten l'odi en favor dels seus interessos"

Guardar

cargas policiales hasel valencia
cargas policiales hasel valencia

El Grup Popular ha presentat una declaració institucional en les Corts de suport i suport a les Forces i Cossos de Seguretat d'Estat com a garants de la seguretat pública del nostre país i condemnant els actes violents provocats per grups de manifestants en diferents ciutats, entre elles València, durant les protestes convocades per a exigir la llibertat del delinqüent Pablo Hasél. En la proposta de declaració institucional també es condemna per part de les Corts tota mena de manifestació que incite a l'odi o a la violència "com les lletres de les cançons del raper Hasél en les quals s'enalteix a organitzacions terroristes com a ETA, l'Engrapo, Terra Lliure o Al-Qaeda".

Per part seua, el síndic de Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes, Toni Cantó, també ha presentat una Declaració Institucional en la Cambra en la qual demana condemnar tot tipus de violència en forma de protesta i mostrar solidaritat i un suport ferm a les Forces de Seguretat de l'Estat davant els disturbis dels últims dies en diverses ciutats espanyoles, entre elles València.

Per a Cantó, aquests episodis ocorreguts després de la detenció del raper Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme, injúries contra la Corona i les Institucions de l'Estat, a més de per haver agredit a un periodista, "danyen greument la convivència social i no haurien de tenir cabuda en un Estat de dret". "Les Forces i Cossos de Seguretat, en compliment del seu deure, ens protegeixen a tots i recentment s'han hagut d'enfrontar i han sofert agressions per part d'energúmens molt violents", ha assenyalat el síndic, qui ha instat la resta de grups parlamentaris a secundar aquesta declaració.

El partit de Bonig, el Partit Popular, demana "mostrar el rebuig a les peticions d'indults per a persones condemnades per enaltiment de terrorisme, respectar les sentències judicials i a la separació de poders del nostre país i reiterar el compromís de les Corts Valencianes amb la qualitat democràtica d'aquest país i amb els valors que propugna el nostre Estat social i democràtic de Dret". D'aquesta manera, des del PP es considera que "en aquests moments és important reiterar el paper de les Corts com a institució compromesa amb l'Estat social i democràtic de Dret, i que, per tant, s'ha de condemnar fermament els atacs a la policia, així com tota expressió i manifestació que incite a la violència i a l'odi sense distincions ni matisos, respectar la independència judicial i defensar a les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".

En aquesta mateixa línia, el líder de Ciutadans ha defensat el "dret a manifestar-se pacíficament" però ha lamentat l'actitud de "manifestants violents que han atacat als professionals de la premsa i, el més greu, que càrrecs públics de Compromís i Podem hagen encoratjat aquest tipus d'altercats als carrers del país". "És molt preocupant veure com el populisme i el nacionalisme fomenten l'odi i la violència, seguint el model que van implantar a Catalunya, en favor dels seus propis interessos polítics", ha afegit.

"Que persones com la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, o l'alcalde de València, Joan Ribó, es posicionen del costat dels violents, significa que, o no s'assabenten del que passa en realitat o que esmenten conscientment", ha afegit després d'instar el president Ximo Puig a manifestar-se sobre aquest tema, "perquè no pot romandre callat i no fer cap retret als seus socis després del succeït". A això mateix, el PP s'ha sumat, i la formació insisteix que "és reprotxable i inadmissible que formacions polítiques com Podemos i Compromís hagen sol·licitat la posada en llibertat i l'indult per a aquesta persona condemnada en diverses ocasions per incitar a l'oci i agredir a persones".

Destacats