El PP exigeix a Diana Morant que pague 35 milions d'euros a les universitats públiques valencianes per a l'adaptació de plantilles a la nova llei

Guardar

La portaveu d'universitats del GPP, Lola Roch
La portaveu d'universitats del GPP, Lola Roch

El PP ha sol·licitat en Les Corts que el Ministeri de Diana Morant pague a les universitats públiques valencianes l'adaptació de plantilles a la nova llei.

El GPP ha presentat una proposició no de llei en les Corts en la qual demana que siga el Govern d'Espanya qui assumisca el cost per a l'adaptació de plantilles en les cinc universitats públiques valencianes a la nova LOSU, "la qual cosa suposa un cost estimat de 35 milions d'euros dels quals el Govern ha consignat zero".

A més, en la proposta registrada en les Corts se sol·licita que el Govern d'Espanya destine com a mínim l'1 % del Producte Interior Brut a la despesa pública en educació universitària pública en el conjunt de l'Estat, tal com es reconeix en la mateixa llei.

La portaveu d'universitats del GPP, Lola Roch, ha assenyalat que "la nova llei modifica les condicions laborals del professorat associat convertint les places temporals en indefinides, amb la idea de reduir la temporalitat".

"Les universitats valencianes han realitzat totes les tasques necessàries per a adequar les seues plantilles docents a l'estructura imposada per la LOSU, però ara són penalitzades per la ministra Morant al no facilitar-los els diners que ha suposat la seua adaptació a la llei. És a dir, les nostres universitats han complit i acatat la LOSU i ara el Govern central ni tan sols és capaç de facilitar-los els diners que requerix executar les mesures implantades per a complir la llei", ha afegit.

La diputada popular ha assenyalat que "la ministra Morant fa alguna cosa 'marca de la casa' del Govern Sánchez: establir obligacions per als altres... que pagaran els altres. La LOSU imposa noves estructures, nous servicis i noves funcions afegides per a les universitats, però no revela d'on eixirà els diners per a sostindre-les. La llei no sols no resol els problemes de la universitat sinó que els agreuja al no comptar amb el finançament suficient, ho complica tot i ho encarix, fent-la en la pràctica en una norma inaplicable".

Per a Lola Roch, "Morant està ofegant a les nostres universitats, sumint-les en un clima d'inestabilitat jurídica i debilitant-les, sense gens de rigor i nul·la previsió. És obligació del Govern central assumir els costos que comporta aplicar una normal estatal i, no obstant això, la ministra mira cap a un altre costat per a tractar d'escórrer l'embalum sobre la seua incompetència".

Finalment, respecte a la proposta de flexibilització o calendarització de la LOSU que s'ha proposat per part del Ministeri, Roch ha indicat que "resulta insuficient i parcial, en cenyir-se només a determinats aspectes de la llei que afecten la contractació del professor associat, sense plantejar solucions a la resta de qüestions que exigix la norma estatal com és la dedicació horària de la resta del personal docent i investigador que integren la plantilla universitària, entre altres qüestions".

Destacats