El PP exigeix aprovar immediatament el Pla Especial Natzaret

Demà 14 d'agost expira el termini de suspensió de llicències en l'Àrea Funcional núm. 10 (Natzaret i Cocoteros)

Guardar

Habitatge en el barri de Natzaret
Habitatge en el barri de Natzaret

El Partit Popular a l'ajuntament de València ha sol·licitat l'aprovació urgent del Pla Especial de Natzaret en caducar demà diumenge 14 d'agost el termini de suspensió de llicències en l'Àrea Funcional núm. 10 (Natzaret i Cocoteros) i no s'haja acabat de tramitar ni aprovar el Pla Especial d'aquesta zona. Aquesta aprovació hauria de realitzar-se de manera urgent després d'esmenar-se les deficiències detectades per la conselleria de Cultura i mantindre's les proteccions actuals.

Per al regidor Juan Giner Corell "una vegada més Ribó i el PSOE deceben als veïns perquè són les seues lluites internes les que retarden documents importants per a la ciutat, com és la reorganització de Natzaret" afegint "en aquesta ocasió les discrepàncies mantingudes entre l'Ajuntament de València i la Generalitat, creuant-se acusacions mútuament, han posat evidència la nul·la capacitat de gestió de totes dues administracions , per la qual cosa després de dos anys no s'ha conclòs el Pla Especial".

El regidor popular ha recordat el perill que té el fet de tornar a poder tramitar-se llicències de construcció o d'enderrocament, "sobretot aquestes segones perquè hi ha edificis que es protegeixen en el Pla Especial, però que queden sense cobertura legal a partir del diumenge".

El Pla Especial passa a desproteger fins a sis habitatges en aquest sector en la zona de Cocoteros (i una vintena d'immobles en altres punts del barri), actualment protegides amb un nivell de protecció 2 i 3, per al seu posterior enderrocament. En el seu lloc, s'erigiran quatre blocs de cases de factura moderna i de quatre altures cadascun d'ells, deixant completament descontextualizada l'antiga Estació de FEVE a Natzaret, catalogada com a Bé de Rellevància Local (BRL).

El Grup Municipal Popular va presentar en el seu moment diverses al·legacions al Pla Especial per a mantindre l'actual nivell de protecció dels edificis situats al carrer Major de Natzaret 2, 3, 5, 13, 15 i 18 (Cocoteros), evitar el seu enderrocament i de conservar la identitat tradicional d'aquest racó de la ciutat. A més va reivindicar l'anterior proposta d'ordenació urbanística de la zona, aprovada sent alcaldessa de la ciutat Rita Barberá, com la millor fórmula a l'hora de conjugar la protecció patrimonial d'aquests habitatges, la regeneració integral del barri i la seua integració amb el futur sector del Grau. Totes les al·legacions van ser desestimades per l'equip redactor del Pla.

Aquesta no és una nova situació a la ciutat, ja que ja va succeir el mateix en Cabanyal i Patraix, on després dels dos anys de suspensió de llicències tampoc va ser capaç l'Ajuntament de fer els Plans Especials i van caducar, com ara, la suspensió de llicències com ha succeït a Natzaret.

Finalment, Juan Giner Corell ha recordat que "l'urbanisme i la política d'habitatge ha sigut un dels grans fracassos dels set anys de govern del PSOE i Compromís i tornarà a ser un govern popular el que torne a fer un tomb a València i la torne a situar en el mapa de les millors ciutats d'Espanya", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats