El PP denuncia que Ribó i PSOE es gasten 9.600 euros per a promocionar una nova edició del fracassat pla d'habitatge de lloguer

Guardar

Façanes de dos habitatges a la ciutat de València
Façanes de dos habitatges a la ciutat de València

El PP ha demanat al govern de Ribó i PSOE que deixe ja de balafiar diners en el Pla Reviure. Ara es gastaran 9.600 euros a realitzar fullets i cartells per a promocionar la cinquena edició del pla Reviure que el van presentar Ribó i PSOE com el pla estrela per a aconseguir preus assequibles de lloguer però que ha acabat sent un fracàs. La passada edició ja van gastar més de 8.000 euros en promoció i el resultat de la campanya va ser quatre pisos.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha anunciat que posarà en marxa un ambiciós pla per a aconseguir construir habitatge protegit a la ciutat quan accedisca d'ací a uns mesos a l'alcaldia. "En matèria d'habitatge han fracassat, ni han sabut construir, a penes 14 habitatges en 8 anys de govern, ni han aconseguit traure una part dels 57.000 habitatges buits a la ciutat al mercat de lloguer amb preus assequibles", assenyala Catalá.

El Govern de Ribó i PSOE continua fracassant en els seus plans d'habitatge. Ha construït en huit anys només 14 habitatges protegits i el pla estrela de Ribó "Reviure" per a traure al mercat els pisos buits de la ciutat és un fiasco. La quarta edició del pla Reviure només ha aconseguit atraure a quatre propietaris de pisos buits perquè l'Ajuntament puga traure a lloguer a preus més assequibles.

En l'edició de 2020 del Pla Reviure van aconseguir 9 habitatges per al lloguer, en 2021 només va aconseguir atraure 6 habitatges de les 57.000 buides que s'estima que existeixen a València, segons el Pla d'Habitatge de l'Ajuntament 2017-2021. Ara, el nou fracàs és que només quatre veïns de la ciutat deixaran a l'Ajuntament els seus habitatges buits per al lloguer.

Davant aquest fracàs, el Govern de Ribó i PSOE es gastarà 9.600 euros per al disseny de les campanyes del pla Reviure, "quan el que havien de fer és activar un pla seriós d'habitatge a la ciutat per a donar resposta a la demanda de pis de lloguer assequible i social a la ciutat. En la llista d'espera hi ha més de 3.500 famílies esperant un pis de lloguer".

Són 3.500 les famílies que estan en la llista d'espera per a aconseguir un lloguer social i quasi la meitat del parc d'habitatges municipals està buit per falta de gestió municipal. A més, després de quasi huit anys el Govern de Ribó i PSOE contractarà través d'AUMSA la construcció de les primeres 41 habitatges protegits a la ciutat, que no estaran acabades com a mínim abans de dos anys.

Destacats