El PP denuncia que l'EMT segueix sense recuperar els 4 milions robats fa tres anys i sense saber qui van ser els autors

Guardar

Un dels autobusos de la EMT de València
Un dels autobusos de la EMT de València

El Govern de Ribó i PSOE segueix sense recuperar els 4 milions robats dels comptes de l'EMT per la falta de control en la companyia municipal de transports i tampoc s'ha donat amb els autors de l'estafa.

Mundina ha assenyalat que "en aquests tres anys no s'ha recuperat ni un sol euro dels 4 milions robats i l'estafa ja ens ha costat 120.000 en paga d'advocats a Espanya i la Xina". El primer despatx d'advocats de Hong Kong contractat ha cobrat 28.000 euros, un segon despatx asiàtic de 30.400 euros, mentre que un despatx d'advocats catalans cobrarà 25.000 euros. A tot això, caldrà sumar la despesa de 30.200€ per a acusar la treballadora que va ser acomiadada de manera improcedent per Grezzi.

A més, Mundina recorda que s'han hagut d'activar protocols en l'EMT que no existien perquè no tornen a ocórrer una estafa de 4 milions d'euros, "d'aquesta manera han reconegut que no existien mitjanes de seguretat en la companyia i és un dels motius que va fer possible que es robaren en diferents transferències 4 milions d'euros dels comptes. La falta de formació del personal d'administració davant aquesta mena de delictes, la falta de filtres en l'administració com les conciliacions bancàries diàries, que hagueren evitat a partir de la primera transferència els 7 restants, o que l'exgerent i la cap d'administració quan signaven pagaments i consultaren els saldos".

Mundina ha recordat que el Govern de Ribó i PSOE ha convertit l'EMT en un dels bufets d'advocats més nombrós de la ciutat. Malgrat tindre tres advocats en plantilla de l'EMT, Ribó i PSOE han continuat contractant amb despatxos d'advocats per a tindre quasi al seu servei més de 15 lletrats per a defensar a l'empresa pública que costa prop de 100 milions d'euros als valencians cada any. Aquesta és la quantitat que va transferir l'últim any l'Ajuntament a l'EMT.

El regidor del Grup Municipal Popular, Carlos Mundina, ha tornat a exigir a l'alcalde el cessament del regidor Guiseppe Grezzi al capdavant de l'EMT després d'apuntar-li a ell i els responsables de la companyia en la investigació oberta per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades pel robatori de quatre milions d'euros dels comptes de l'EMT.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades en el seu expedient sancionador contra l'EMT afirmava que "del procediment analitzat es revelen evidències respecte al fet que les mesures de seguretat tant d'índole tècnica com organitzatives de l'EMT en relació amb les dades que sotmetia a tractament, no eren els adequats, després de la superació per terceres persones de les polítiques de seguretat implantades".

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, assenyala que "resulta manifesta i reiterada la falta de diligència en la gestió de l'entitat, que continua fent cas omís als informes d'entitats com la Sindicatura de Comptes, l'Agència Valenciana Antifrau, la Intervenció General Municipal, el Síndic de Greuges o el Consell de Transparència, així com les mateixes auditores privades, amb ocultació als membres del Consell d'Administració de documentació rellevant per a l'exercici de les seues funcions, almenys en el que refereix a la nostra experiència després de la nostra incorporació al Consell d'Administració d'EMT a l'estiu de 2019".

Arxivat a:

Destacats