El PP denuncia un embós de més de 3.350 llicències d'activitat a València

María José Catalá: "Una de les primeres mesures del Partit Popular quan arribem a l'alcaldia serà engegar un pla de xoc per a acabar amb el col·lapse tant de llicències d'activitat com d'obra"

Guardar

La síndica del Partit Popular en les Corts María José Catalá
La síndica del Partit Popular en les Corts María José Catalá

El Partit Popular de València ha denunciat hui que "l'embós de llicències d'activitat continua creixent a València, i amb això el retard a posar en marxa l'activitat econòmica a la ciutat". Segons han reafirmat, amb data de 8 de juny de 2022, hi ha en tramitació 3.350 títols habilitants d'activitats a l'Ajuntament de València, incloent-hi tant els títols habilitants ambientals (expedients de sol·licitud de llicència i declaracions responsables) com els tramitats per a l'exercici d'una activitat d'espectacles públics.

Així, han ressaltat que el 97% d'aquestes peticions porten parades entre 3 mesos i 7 anys. Per això, dels 1771 expedients de títols habilitants ambientals en tramitació en el període 2015-2022 amb data d'11 de maig de 2022, 1725 han sigut presentats amb una antiguitat superior als 30 dies; 1690, amb més de 60 dies; i, 1637, amb més de 90 dies.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat que "és impresentable que el govern tard anys a assignar un tècnic a persones que volen obrir un negoci i dinamitzar l'activitat econòmica de la ciutat.

Per això, María José Catalá ha anunciat que "una de les primeres mesures del Partit Popular quan arribem a l'alcaldia serà posar en marxa un pla de xoc per a acabar amb el col·lapse tant de llicències d'activitat com d'obra"

"El Govern de Ribó i PSOE no té gens d'interés a donar suport al teixit productiu a la ciutat, que generaria ocupació, i prova d'això és l'embós que segueix sense solució per a obtindre una llicència d'obres o d'activitat a l'Ajuntament de València", va explicar la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá.

El PP porta diferents plens i comissions reclamant al Govern de Ribó i PSOE reforçar els serveis de llicències i externalitzar la tramitació amb organismes de certificació com permet la llei. "El bloqueig en la concessió de llicències segueix sense una solució, amb el perjudici que implica aquesta situació per a la reactivació de l'economia i l'ocupació. El servei urbanístic de llicències continua mancant de suficients recursos de personal i tècnics per a donar resposta a la demanda ciutadana, quan hauria de ser una prioritat per al govern municipal que es desatacara la tramitació d'aquests expedients", ha destacat Catalá.

Arxivat a:

Destacats