El PP denuncia el "col·lapse" del magatzem arqueològic de Vara de Quart i urgeix a Compromís i PSOE a ampliar-ho

La regidora Julia Climent recorda que la Fiscalia ha obert una investigació penal pel mal estat dels magatzems municipals de Borbotó i Font d'En Corts

Guardar

Julia Climent, regidora del PP a l'Ajuntament de València
Julia Climent, regidora del PP a l'Ajuntament de València

La regidor del Partit Popular en l'Ajuntament de València, Julia Climent, ha alertat d'una nova deterioració dels magatzems arqueològics municipals on es guarda el patrimoni d'aquesta ciutat. En concret, la regidor del PP ha desvetlat un escrit de Patrimoni Històric on s'alerta que "els citats magatzems estan totalment col·lapsats i ja no queda espai disponible per a nous depòsits en condicions".

En aquests magatxems, en l'actualitat, es troben dipositats les restes i materials arqueològics que s'han anat recuperant de les excavacions de la ciutat des de la fundació del SIAM l'any 1947 i especialment a partir de les intervencions dels anys 80 del segle passat.

"Est és un nou exemple de la poca estima que té l'esquerra al patrimoni d'aquesta ciutat. Si fa unes setmanes vam conéixer que la Fiscalia obria una investigació penal pel mal estat en el qual es troba els magatzems municipals de Borbotó i Font d'En Corts on hi ha albergats restes de la de la Tortada de Goerlich i fins i tot la rematada del monument a Sorolla destruït en la riuada, ara coneixem un nou informe que alerta del col·lapse de les naus de Vara de Quart", ha afirmat la regidor Julia Climent.

La regidor del PP ha criticat que el govern de Ribó coneix aquest informe "des de fa un any i no haja fet absolutament gens". Per això, ha presentat una moció perquè la Delegació de Serveis Centrals Tècnics que dirigeix Luis Notario, "amplie, com més prompte millor", els espais destinats a la Secció d'Arqueologia Municipal en les naus de l'Ajuntament de València en el polígon de Vara de Quart.

"Hem d'aconseguir nous depòsits i reorganitzar els ja existents en altres magatzems de titularitat municipal on actualment no es compleixen adequadament les mesures de seguretat perquè les restes patrimonials estiguen en degudes condicions de conservació" ha finalitzat.

 

Arxivat a:

Destacats