El PP denuncia que 15 barris de València no reben ni un euro dels pressupostos participatius Decidim

Guardar

Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %
Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %

La viceportaveu del PP a l'ajuntament de València, María José Ferrer San Segundo, ha criticat que fins a 15 barris de "València no rebran cap inversió en aquesta edició de 2022-2023 dels pressupostos participatius, al no haver resultat seleccionada cap proposta específica en les seues zones. "Aquest és una dada més, i rellevant, del fracàs de model de Decidim VLC".

Els barris que s'han vist perjudicats per l'actual sistema en aquesta edició són La Seu, La Petxina, El Calvari, Mestalla, Jaume Roig, Ciutat Universitària, Tres Forques, La Llum, Sant Isidre, Vara de Quart, Hort de Senabre, La Creu Coberta, Sant Marcel·lí, En Corts i Beteró. A més en convocar-se a partir d'ara el Decidim VLC amb caràcter biennal, hi haurà barris i pobles que encadenen diversos anys seguits sense rebre inversions a través dels pressupostos participatius.

En aquest sentit, la viceportaveu ha apuntat que "una vegada més assistim a la ineficiència del govern de Ribó i PSOE a l'hora d'executar els projectes, ja que a la fi de novembre de 2022, encara està al 52,38% l'execució dels projectes de 2019/2020 i de l'edició de 2020/2021 l'execució és del 31,65% "unes xifres escasses que demostren que l'equip de govern no treballa, ni sap gestionar", ha apuntat la regidora popular.

Les xifres dels pressupostos de DecidimVLC demostren "el fracàs del programa", perquè encara queden 127 propostes des de l'any 2016 fins a l'actualitat per executar, de les quals 95 encara no executades són de 2020/21; 10 propostes de 2019/20; 17 propostes de 2018/19; 2 propostes de 17/18 i 3 propostes de 2016/17, entre elles, la reurbanització definitiva de Pérez Galdós i la creació d'una mitjana enjardinada en la Gran Via Germanies. A més de les 139 propostes triades en l'última convocatòria (2020/ 2021) 28 estan en fase de redacció; 56, en tramitació i 11, en execució.

La viceportaveu ha recordat que "quan María José Catalá siga alcaldessa, el PP revisarà el sistema dels pressupostos participatius perquè l'actual genera, any rere any, discriminació als barris menys poblats dins del mateix districte, fins al punt de rebre zero inversions dels pressupostos participatius" i ha apuntat que "un exemple d'aquesta discriminació és la protesta realitzada per l'AAVV Sant Marcel·lí, que comprenem i secundem, en haver quedat totalment fora dels pressupostos participatius".

"Donada la desigualtat de condicions pel diferent número de població dels barris dins del districte, recolzem la proposta de treballar perquè les inversions de cada districte es repartisquen entre els seus barris, per majories de vots, però seguint un ordre. Sent el primer projecte elegit el que major nombre de vots obtinga en el districte; el segon, el de major nombre de suports del següent barri amb més vots; el tercer, el més recolzat del següent barri amb més vots; i així successivament, amb el que tots els barris del districte tindrien assegurada una inversió", ha apuntat Ferrer San Segundo.

Finalment, María José Ferrer San Segundo ha apuntat que "els pressupostos només seran realment participatius si són solidaris, no discriminatoris i justos amb tots els veïns de València, ja que no pot haver-hi barris, pedanies i veïns de primera, de segona i fins i tot de tercera, com fins ara ve propiciant el govern de Ribó i PSOE".

Destacats