El PP demana que el govern d'Espanya reduïsca l'IVA de l'Esport al 10%

Guardar

El portaveu d'Esports del Grup Popular en les Corts, Eduardo Dolón
El portaveu d'Esports del Grup Popular en les Corts, Eduardo Dolón

El portaveu d'Esports del Grup Popular en les Corts, Eduardo Dolón, ha presentat una proposició en les Corts perquè el Govern d'Espanya rebaixe un 10% l'IVA esportiu. "Aquesta rebaixa acompanyaria la bonificació en l'IRPF d'un 30% de la pràctica esportiva, incloent apuntar-se a un gimnàs, anunciada pel govern de Carlos Mazón per a aplicar-la ja des del passat 1 de gener".

Dolón ha assenyalat que aquesta proposta va en la línia del sol·licitat pels representants de la FNEID (Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives) perquè la pràctica de l'esport "siga tinguda en compte per les administracions públiques de manera seriosa i rigorosa" tal com ja fa el nou govern valencià".

El portaveu d'Esports dels populars en les Corts ha assenyalat que "l'esport és salut, ja que la inactivitat física contribueix de manera especial a la malaltia, la mort i la discapacitat. L'esport no és només oci, sinó benestar. Ha de contemplar-se com a part de la política sanitària i la vida sana mereix un incentiu fiscal".

"El sedentarisme -ha explicat- suposa una despesa sanitària de més de 1.500 milions d'euros i els programes d'activitat física redueixen en un 63% l'absentisme laboral, alguna cosa que es tradueix en un estalvi de 2.500 milions d'euros anuals".

Eduardo Dolón ha afirmat que "l'esport també és indústria. En 2012 els serveis esportius van passar de 8% al 21%. A partir de 2014 es van començar a revisar i reduir la tributació d'altres activitats, però els serveis esportius prestats a persones continuen amb el mateix tipus impositiu màxim".

"Sol·licitem la reducció de l'IVA, igual que s'ha fet amb el sector cultural, en els serveis professionals esportius al 10%. L'esport és salut i, en canvi, el missatge als joves és que, des d'un punt de vista impositiu, el Govern incentiva l'accés a les discoteques o sales de festa més que practicar qualsevol disciplina esportiva", ha conclòs.

Destacats