El PP demana en Les Corts eliminar de les farmàcies la retallada del cupó en els medicaments

Guardar

El portaveu de consum del Grup Popular, José Salas
El portaveu de consum del Grup Popular, José Salas

El GPP ha sol·licitat en Les Corts implantar en les farmàcies el codi datamatrix enfront de l'actual cupó precinte dins d'una proposició no de llei sobre mesures per a la modernització del sistema farmacèutic.

El portaveu de consum del Grup Popular, José Salas, ha indicat que "no és de rebut que a hores d'ara els professionals de farmàcia encara hagen de retallar el cupó i precinte de qualsevol medicament receptat per un facultatiu, adherir-lo en una fulla i remetre'l als col·legis professionals per a la facturació a la Conselleria de Sanitat. No s'entén que en plena era digital els farmacèutics continuen retallant manualment els codis de barres i perdent el temps quan hi ha mitjans per a evitar-lo".

"Hui dia ja ve recollit en les caixes dels fàrmacs l'anomenat codi datamatrix que permet canviar el sistema ja que conté la traçabilitat completa del fàrmac en qüestió", ha afegit.

Salas ha assenyalat que "esta mesura podria quedar englobada dins de les mesures de modernització i transformació que la Conselleria de Sanitat està emprenent en diverses àrees, entre les quals s'inclou la prestació farmacèutica per a millorar la qualitat del servici i augmentar l'adherència terapèutica".

El diputat popular ha recordat que esta mesura és una reivindicació dels col·legis professionals.

A més de l'adopció de les mesures d'innovació necessàries per a la utilització del codi datamatrix, en la proposició també se sol·licita "aplicar sistemes que faciliten, en cas de desproveïment d'un fàrmac, per part d'una oficina, la localització del mateix per a adherència i emplenament del tractament per part del pacient". I, en tercer lloc, "millorar la comunicació digital entre oficines de farmàcia i centres sanitaris, a fi d'evitar consultes administratives i millorar la qualitat assistencial del pacient".

Arxivat a:

Destacats