El PP demana unes condicions de jubilació dignes per a advocats i procuradors

Guardar

La portaveu de Justícia del Grup Popular en Les Corts, Laura Chuliá
La portaveu de Justícia del Grup Popular en Les Corts, Laura Chuliá

El PP ha sol·licitat unes condicions de jubilació dignes per a advocats i procuradors a través d'una proposició en les Corts en la qual sol·licita al Govern d'Espanya que adopte mesures per a garantir-lo.

La portaveu de Justícia del Grup Popular en Les Corts, Laura Chuliá, ha assenyalat que "és necessari millorar les condicions de la jubilació parcial dels professionals de l'advocacia i procuradors adscrits a les seues mutualitats de protecció social. En aquests moments hi ha milers de professionals en aquestes circumstàncies que, després de molts anys treballant, accedeixen a una jubilació irrisòria i discriminatòria".

Chuliá ha assenyalat que "cal analitzar la viabilitat que els anomenats mutualistes alternatius puguen traslladar al RETA les quantitats cotitzades en les seues respectives mutualitats professionals, computant a l'efecte de meritació de pensions i prestacions futures, jubilació inclosa, prèvia ponderació de les quantitats ingressades i dels períodes ja cotitzats".

Laura Chuliá ha afirmat que "aquesta proposta venia recollida en el programa electoral del PP, tant a escala nacional com autonòmica, i emprendrem totes les mesures de pressió necessàries en les institucions perquè es duga a terme, perquè és una anomalia sense sentit".

En la proposta popular registrada en les Corts se sol·licita la "constitució d'una comissió mixta a escala nacional entre les parts implicades" que formule les propostes normatives més adequades per a executar-ho. També es demana estudiar, respecte al grup de mutualistes passius, "la possibilitat d'aplicar complements a mínims de les seues pensions fins a aconseguir l'import de pensió mínima". A més, s'exigeix "regular un tractament fiscal adequat i no discriminatori en la recuperació de l'estalvi aportat pels mutualistes alternatius i, a més, millorar les condicions de la jubilació parcial d'aquests professionals".

Arxivat a:

Destacats