El PP demana la compareixença del director d'Antifrau per les irregularitats en les compres de material sanitari durant la pandèmia

Pastor afirma que "Antifrau coincideix amb nosaltres a l'hora d'assenyalar les irregularitats i la falta de rigor del Consell en la compra de material durant la pandèmia"

Guardar

Nando Pastor, portaveu de Transparència del Grup Popular a Les Corts
Nando Pastor, portaveu de Transparència del Grup Popular a Les Corts

El portaveu de Transparència del Grup Popular, Nando Pastor, ha demanat la compareixença en Les Corts del director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Antoni Llinares, perquè informe sobre les irregularitats detectades en les compres de material sanitari per part del Consell i que han acabat sent, algunes d'aquestes, objecte d'investigació per part d'antifrau.

Nando Pastor ha explicat que "la investigació oberta per Antifrau, així com les irregularitats i males praxis del Consell en la compra de material sanitari recollides per escrit en l'informe que l'agència ha realitzat sobre aquest tema, obliguen d'entrada al fet que tots els grups polítics coneguem en seu parlamentària l'abast d'aquestes afirmacions".

En aquest sentit, Pastor ha considerat "com molt greu tot el que l'Agència Antifrau afirma en el seu informe sobre la investigació oberta mentre en el Consell de Puig tots guarden silenci".

Així Pastor ha afirmat que "és molt greu l'existència constatada de preus unflats respecte a compres del mateix producte realitzades per la mateixa Conselleria en les mateixes dates. Diverses del 50%, és a dir el doble, moltes 20%. Més de 2 milions d'euros de sobrecost provat, però fàcilment pot ser més segons el que descriu l'informe d'antifrau".

En aquest sentit, el diputat popular ha afirmat que "les factures de compra dels articles en origen presentades a instàncies d'Antifrau per les empreses contractades no coincideixen o no casen amb les dates ni les quantitats de les comandes. És a dir, els beneficis poden ser superiors perquè les factures no es corresponen amb la realitat".

A més, ha afegit que "segons l'informe, alguns funcionaris de la mateixa Conselleria afirmen que es va posar en coneixement de la Comissionada COVID que el mercat oferia productes a preus més baixos procedents de proveïdors no valencians".

El portaveu de Transparència del GPP ha conclòs que "davant la falta de transparència del Consell de Puig en aquests contractes, és moment per a conéixer en profunditat totes les circumstàncies que envolten aqueixos contractes" i ha lamentat "que no s'haja donat cap explicació ni s'haja assumit cap responsabilitat després de conéixer les dades de l'informe d'Antifrau".

Arxivat a:

Destacats