El PP demana aprovar una Estratègia valenciana per a l'eliminació de la bretxa salarial

Aquest dimecres se celebra el Dia Europeu contra la discriminació salarial entre homes i dones

Guardar

Marisa Mezquita, portaveu d'Igualtat del PP a Les Corts
Marisa Mezquita, portaveu d'Igualtat del PP a Les Corts

El PP ha sol·licitat aprovar una Estratègia valenciana per a l'eliminació de la bretxa salarial a través d'una proposta presentada en les Corts amb motiu del dia Europeu contra la discriminació salarial entre homes i dones que hui se celebra.

La portaveu d'Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Marisa Mezquita, ha explicat que "segons les últimes dades, la Comunitat Valenciana es troba entre les cinc comunitats autònomes amb majors nivells de bretxa salarial (amb uns valors de la bretxa de 21,2% en termes de salari anual i d'11,1 % en termes de salari hora) i aquesta bretxa creix considerablement a mesura que disminueixen els nivells retributius". "A més hi ha qüestions com l'alta temporalitat dels contractes o la incidència de la desocupació de llarga durada que afecten més a dones que homes, per no parlar de l'anomenada 'bretxa de cures', això és, la notablement major dedicació femenina a activitats relacionades amb les cures, moltes vegades de manera informal i no professionalitzada i, per tant, no retribuïda", ha assenyalat.

Mezquita ha assenyalat que "des del Consell s'omplin la boca parlant de feminisme i igualtat, però són incapaços de gestionar i adoptar mesures concretes i efectives per a millorar la situació de les dones. El millor exemple és el retard en la signatura del nou Pacte valencià contra la violència de gènere. Va caducar fa mig any, hi ha 45 mesures de l'anterior que no s'han complit, vam continuar esperant la signatura del nou i cada dia que passa veiem amb més preocupació la situació davant la creixent rebaixa de penes i excarceracions d'agressors sexuals a la Comunitat Valenciana".

Per a la portaveu popular, "es fa imprescindible l'elaboració d'una Estratègia valenciana per a l'eliminació de la bretxa salarial i el foment de l'ocupació amb perspectiva de gènere en determinats àmbits que pose fi a les desigualtats laborals que encara encara existeixen en alguns casos".

Marisa Mezquita ha explicat que "el PPCV ja va abordar aquest tema en la Llei de conciliació familiar que proposava eliminar la bretxa salarial per a evitar un major càstig a les dones, els qui tenen el percentatge més alt en cures familiars. Més del 90% de qui es retira del mercat laboral per a atendre a familiars són dones". "En aqueixa llei abordem la conciliació des de la perspectiva d'una igualtat salarial. Recomanava actuacions i mesures concretes, però no ens van fer cas. Els grups de l'esquerra han votat sempre en contra de les nostres propostes. Cal actuar ja i emprendre accions immediatament per a posar remei a una situació que no pot anar a pitjor", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats