El PP critica que el procés d'estabilització de l'Ajuntament de València "deixarà fora al 80 % de funcionaris"

Els regidors Ferrer San Segundo i Giner Corell s'han reunit amb els representants dels funcionaris interins

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

La portaveu adjunta del Grup PP, María José Ferrer San Segundo, i el regidor Juan Giner Corell s'han reunit aquesta setmana amb representants de funcionaris interins de l'Ajuntament de València., els qui han protestat hui en la plaça de l'Ajuntament. El regidor Juan Giner Corell ha reclamat al Govern de Ribó i PSOE que s'escolte els funcionaris interins i es busquen solucions a situació que travessen interinitat.

El regidor Juan Giner Corell ha demanat als responsables del Govern de Ribó "el màxim respecte a aquests funcionaris de l'Ajuntament que estan reclamant una estabilitat laboral. A l'Ajuntament de València hi ha 1.800 interins i estan en contra de les bases per a consolidar les seues places que ha presentat el Govern de Ribó i PSOE".

"Des del PP fem costat als interins en les seues reivindicacions i l'Ajuntament no pot perdre la seua experiència i gestió del coneixement que tenen del funcionament municipal els qui porten tants anys assumint aqueixes funcions

Sembla mentida que un govern que es proclama progressista estiga proposant unes bases que impedeixen l'estabilització que la llei 20/2021 pretén i dona suport a, sent molt més restrictius que el que la norma els permet", explica el regidor del PP Giner Corell.

"Prova d'això és que està tenint una frontal dels sindicats, mentre en altres llocs com la diputació de Sevilla han fet unes bases de referència, aprovades per unanimitat sindical, que estan servint d'exemple en altres llocs d'Espanya i que els interins, el PP amb ells, demanem que els seus paràmetres es contemplen també en les Bases d'ací".

"Que amb el que està plantejant rígidament el Govern municipal poden quedar fora del procés d'estabilització un 80% dels actuals interins i el que el govern municipal pretén és que queden desertes per a així poder omplir-les amb afins, com han estat fent en els últims anys".

El PP ha reclamat al Govern de Ribó i PSOE que indiquen "si han fet un informe tècnic analitzant el greu cost que suposaria per a les arques municipals pagar indemnitzacions per acomiadament a tantes persones i de tant d'import pel nombre d'anys".

"El treball dels interins ha sigut i és dia a dia molt important, per la qual cosa cal respectar-los, cuidar-los i reconéixer dignament la seua dedicació i el que aporten al funcionament", afig Giner Corell.

En el Grup Popular Municipal ens hem reunit ja amb diverses plataformes d'afectat, els hem escoltat, pres nota de les seues propostes, presentat iniciatives, els acompanyarem en les seues concentracions reivindicatives i estem fent un seguiment diari d'aquest procés. Perquè cal escoltar, perquè el mereixen i perquè els necessitem.

 

Destacats