El PP alerta d'un sobrecost "del 40 % per la construcció del col·legi de Malilla"

Catala assenyala que "és lamentable que en quatre anys hagen sigut incapaços d'iniciar cap dels col·legis i que ara hàgem de pagar un 40 % per la mateixa obra"

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en les Corts, María José Catalá
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en les Corts, María José Catalá

El Partit Popular ha criticat que l'Ajuntament de València renuncia en el ple de la setmana pròxima, quatre anys després, a la vigent delegació de competències de la Generalitat per a construir els col·legis CEIP 106 Malilla (antic CEIP Fernando de Ríos) i el CEIP Carles Salvador després de tindre-la quatre anys i ser incapaç de licitar i iniciar les obres. La competència és de 2018 i ara haurà de tornar a sol·licitar la delegació a la Generalitat i amb això s'incrementaran els costos en un 40% en el cas del CEIP 106 Malilla i un 24,5%en el CEIP Carles Salvador.

En el cas del col·legi de CEIP 106 Malilla es va sol·licitar la delegació de l'obra en 2018 i havia d'haver començat l'any 2020 i acabat en 2021 amb un pressupost de 7,9 milions d'euros, i ara costarà la nova licitació 13,2 milions d'euros, és a dir un 40% més del que haguera costat si el seu hagueren complit els terminis previstos.

El CEIP Carles Salvador també el seu pressupost ascendia a quasi 1,1 milions d'euros i ara ens costarà 1,4 milions d'euros, cosa que significa un sobrecost del 24,5%.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat "el fracàs del pla Edificant de l'Ajuntament i a Gneralitat a la ciutat de València, en huit anys de govern han sigut incapaços de construir un nou col·legi o institut a València. Cap dels nou centres de la primera fase del pla Edificant han iniciat les obres i quatre d'ells no tenim ni la delegació de competències. Es lamentable que en quatre anys hagen sigut incapaços d'iniciar cap dels col·legis i que ara hàgem de pagar un 40% per la mateixa obra"

María José Catalá, portaveu del PP a l'Ajuntament de València, ha denunciat que "el PP va construir una mitjana de 2,6 col·legis i instituts a l'any a la ciutat de València i el Govern Ribó-PSOE en set anys no ha sigut capaç de construir cap. Això demostra l'interés del govern sectari de la ciutat de València que en matèria d'educació ha collit en dues legislatures un suspens amb una nota de molt deficient tant per a Ribó com per al PSOE, els qui dirigeixen la regidoria d'Educació".

Catalá assegura que "ni el Govern de Ribó-PSOE ni el de Puig-Oltra han sigut capaços en set anys de dotar de les infraestructures educatives necessàries per a la ciutat de València. DELS més de 49 milions d'euros previstos en el Pla Edificant només s'han executat 675.286 euros, és a dir no han arribat ni a l'1,5% del que es preveu. Una dada que demostra la deixadesa del govern municipal en matèria educativa. De les nou actuacions previstes de construcció o rehabilitació de col·legis i instituts no s'ha realitzat cap".

"Això contrasta de la nostra gestió al capdavant de l'Ajuntament i la Generalitat que en 24 anys de govern va construir 50 col·legis i instituts a la ciutat de València, cosa que significa una mitjana de 2,6 a l'any enfront dels 0 col·legis en set anys de govern Ribó i PSOE. Invertim 236,7 milions d'euros en construcció de col·legis mentre en set anys Ribó i PSOE no han arribat ni al milió d'euros", va afegir Catalá.

Catalá des de la conselleria d'Educació impulse la construcció del col·legi de Russafa del carrer Puerto Rico amb una inversió de 4,6 milions d'euros, set vegades més de l'invertit per Ribó i PSOE en set anys. També inicie els tràmits per a iniciar el col·legi 103 en l'avinguda de França.

Destacats