El PP alerta que s'ha doblegat el nombre de reclamacions presentades davant el jurat tributari municipal

Guardar

María José Catalá, Secretària General del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, durant la seua intervenció en el Ajuntament de València
María José Catalá, Secretària General del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, durant la seua intervenció en el Ajuntament de València

El Grup Municipal Popular ha alertat de l'elevat nombre de reclamacions administratives formulades davant el Jurat Tributari municipal. En un any s'ha doblegat el nombre de reclamacions, passant de les 398 reclamacions interposades l'any 2020 a les més de 800 de l'any 2021. La majoria d'aquestes reclamacions són per sancions de trànsit, per l'IBI i per l'impost de plusvàlues. Per sancions de trànsit s'han interposat davant el Jurat Tributari 523 reclamacions el que suposa el 63% del total de les reclamacions, per l'impost de plusvàlues 91 i per l'IBI quasi mig centenar. Per l'IAE s'han posat 41 reclamacions i per sancions tributàries 27 reclamacions.

Aquestes dades estan recollides en la Memòria Municipal de 2021 aprovada el passat ple i l'increment de les reclamacions és un fet significatiu, i que segueix en augment cada any. L'elevada xifra de multes del Govern de Ribó i PSOE ha portat a molts veïns a presentar reclamacions contra l'Ajuntament. Enguany la previsió és que vaja en augment el nombre de reclamacions per l'elevada xifra de sancions, només a Ciutat Vella més de 107.000 multes en nou mesos per circular pels seus carrers.

La portaveu del PP, María José Catalá ha advertit que el Govern de Ribó amb els seus socis del PSOE ha de fer un gir i deixar de fer caixa a costa dels veïns de València. "Han apujat els impostos i taxes municipals, els valencians paguem una mitjana de 400 euros més d'impostos, i ens frigen a multes amb l'objectiu de fer caixa per a després gastar en ajudes i subvencions a grups catalanistes que han rebut prop d'un milió d'euros de les arques municipals des que governa Ribó".

Catalá ha demanat per a 2023, com estan fent tots els governs, "un pla de rebaixes fiscals ambiciós que mitigue la situació de la majoria de famílies que han perdut poder adquisitiu per la desbocada inflació. Des del PP hem demanat a través de mocions i iniciatives fins a 30 ocasions aquesta rebaixa fiscal però sempre hem trobat la negativa del govern municipal d'esquerres".

La portaveu del PP s'ha compromés que en 2023 quan siga alcaldessa una de les primeres mesures que prendrà serà una rebaixa fiscal per a tots els valencians. "L'Ajuntament té marge per a rebaixar impostos i taxes municipals i deixar de ser una de les ciutats amb el coeficient de l'Ibi més alt d'Espanya. Un estudi independent realitzat per l'Organització de Consumidors i Usarios (OCU) situa a València al capdavant d'Espanya en l'impost de l'IBI i aquesta és la realitat que vivim".

Arxivat a:

Destacats