El PP afirma que l'empresa pública Pla Cabanyal intenta vendre quatre habitatges a l'Ajuntament de València que té plenes d'okupes

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en les Corts, María José Catalá
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en les Corts, María José Catalá

El Grup Popular a l'Ajuntament de València ha tornat a denunciar la caòtica situació de l'habitatge a la ciutat. Un exemple d'això és el descontrol que existeix amb casos com l'ocorregut aquesta mateixa setmana quan una empresa la propietat de la qual és municipal ha intentat enganyar el propi Ajuntament en la venda de quatre habitatges que estaven plenes d'okupes.

L'empresa pública Pla Cabanyal, propietat de Generalitat Valenciana i Ajuntament de València, ha intentat vendre quatre pisos amb ocupes perquè l'Ajuntament les traga a oferta per a lloguer social. Finalment, l'Ajuntament ha desestimat la compra en adonar-se que els habitatges que pretenia vendre-li l'empresa on el propi Ajuntament és propietari no li havia advertit que estaven ocupades il·legalment.

En una resolució de l'Ajuntament es "desestimar la compra dels habitatges situats en C/ Sant Pere no 27-1o-1a, Sant Pere no 27-1o-2a, Sant Pere no 27-Baix Esq. i Sant Pere no 29-Baix, oferides per Sr. Vicente Gallart Torán, en representació de "Pla Cabanyal Canyamelar" en data 14 de juliol de 2022".

Segons aquesta resolució "aquests habitatges estan ocupats, incomplint per això el requisit establit en la clàusula segona del plec regulador del concurs públic per a la compra d'habitatges aprovat mitjançant l'Acord no61 de la Junta de Govern Local de data 18 de setembre de 2020, que estableix, entre altres requisits, que "els habitatges estaran lliures de persones (físiques i jurídiques) arrendatàries, ocupants o precaristes."

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha assenyalat que "aquest cas és un exemple clar del problema de l'ocupació il·legal que existeix a la ciutat de València, i que Compromís i el Partit Socialista "neguen una vegada i una altra". En aquest sentit ha recordat que en el Cabanyal el 80% dels habitatges de titularitat municipal estan buides i el 10% okupades irregularment i "ací ningú fa res".

"L'esquerra venia a salvar el Cabanyal i no ha fet res. Tot el contrari. Tant la Generalitat com l'Ajuntament de València tenen una actitud clarament permissiva cap a l'ocupació irregular. Com poden oferir habitatges okupats sense fer res perquè aqueixa gent abandone eixos habitatges?" ha afirmat Catalá qui ha alertat que la llista d'espera per a un habitatge social ha augmentat un 73% en els últims dos anys:

"Hi ha més de 2.500 persones esperant poder accedir a un habitatge social a València i l'única cosa que fa l'esquerra és reconéixer que hi ha okupes però sense fer res per a acabar amb el problema i posar a disposició aqueixos habitatges per a la gent que ho està esperant."

La portaveu del PP ha recordat que des que l'esquerra governa s'han multiplicat per 3 les okupacions il·legals, passant de 323 d'ocupacions il·legals a 960 en 2021 a la província de València. "Tornem a demanar el desallotjament immediat dels okupes, donar-los de baixa immediatament del padró, crear una oficina antiokupes, i retornar l'IBI als propietaris que pateixen l'okupació. Els veïns es mereixen poder viure i ser a les seues cases tranquil·les, i la gent que legítimament ha demanat accedir a un habitatge social ha de tindre habitatges disponibles".

Destacats