El PP accedeix a les últimes dades i revela que en els 3 últims mesos s'han rebut 2.393 queixes i 7.403 incidències en via pública: “Són 108 queixes diàries”

El 70% de les incidències en vies públiques són per brutícia i l'últim informe “crida l'atenció” sobre l'augment de queixes de poda d'arbres (+91%), clavegueram (+65%) i Parcs i Jardins (+45%)

Guardar

Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %
Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %

La viceportavoz del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Ferrer de San Segundo, ha lamentat que el govern del Compromís i PSOE haja decidit retardar fins al 22 de setembre la Comissió de Queixes i Suggeriments. “Porten des d'abril sense convocar la comissió i només després que el PP haja exigit la convocatòria, per fi han posat data, encara que lamentem que és molt tard. El lògic seria haver-la convocat ja perquè el reglamente intern diu que les convocatòries han de ser mensuals, però Ribó ha decidit prolongar quasi mig any l'apagada sobre descontentament veïnal”.

María José Ferrer San Segundo ha assenyalat que “malgrat aquesta apagada el PP ha pogut accedir als tres últims informes que el govern de Ribó no ha explicat i que daten del període de 15 de febrer a 15 de maig i “les dades demostren que el descontentament veïnal augmenta”.

En aquest sentit, ha revelat que en els 3 últims mesos s'han rebut 2.393 queixes i 7.403 incidències en via pública que es comuniquen per web i per l'APP: “Són 108 queixes i incidències diàries”

Així mateix, la viceportavoz del PP ha subratllat que “quasi el 70% de les incidències en vies públiques denunciades pels veïns en la Web municipal i la APPValencia són per BRUTÍCIA” (1.968 de 2.953 en només un mes).

Finalment, quant a l'agrupació de majors reclamacions per àrees o Delegacions en l'últim informe disponible corresponent al període 15-abril i 15-maig, destaca:

  • TRÀFIC, SENYALITZACIÓ VIÀRIA, INCIDÈNCIES EMT, 97
  • JARDINERIA, 178. Anterior 108. Augment d'un 65% en només un mes.
  • NETEJA I FEMS, 139.
  • POLICIA, 96.
  • DISCREPÀNCIES I TARDANÇA ACTUACIONS MUNICIPALS, 82.

“Agrupen la meitat del total de queixes rebudes en només un mes. És clar que el govern de Ribó falla en el més bàsic per a la ciutat. Els serveis públics i la neteja presenten grans deficiències”, ha finalitzat Ferrer de San Segundo.

Arxivat a:

Destacats