La Policia de Proximitat de València comptarà amb 180 agents en el Grau, Natzaret, el Cabanyal, la Malva-rosa, Benimaclet i Russafa a partir de gener

La Unitat de Barris de la Policia local de València tindrà un total de 282 efectius

Guardar

Les platges de la Comunitat Valenciana podran sancionar amb 3.000 euros per reservar lloc amb ombrel·la
Les platges de la Comunitat Valenciana podran sancionar amb 3.000 euros per reservar lloc amb ombrel·la

El regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano, ha anunciat la incorporació de 180 agents dins de la nova Unitat de Proximitat i Convivència dins de la Unitat de Barris de la Policia Local de València. Els barris més beneficiats són Districte Marítim (el Grau, Natzaret, el Cabanyal i la Malva-rosa), Benimaclet i Russafa. La quantitat total de policies contractats serà de 234, el 77% dels quals aniran destinats a la Unitat de Proximitat i la resta a altres unitats o cossos en "un increment del 170% que mai s'havia donat a València". Així doncs, l'edil ha defensat que la seua màxima preocupació és la convivència pel que ha presentat un nou mapa dels districtes policials de la ciutat amb la finalitat d'"associar els districtes policials als urbans per a tindre una Policia Local pròxima i no succedània".

Les funcions de la nova unitat policial seran millorar les relacions amb les associacions dels barris a la recerca d'una millor col·laboració, millores en la seguretat dels col·legis, l'operació 24 hores, les labors de vigilància a peu i en vehicle i l'atenció a les telefonades al 092 en funció de la zona de la ciutat en la qual es telefone. Cano també ha manifestat que la Policia Local "ha reduït la seua mitjana d'edat en 5 anys" des de les oposicions del 2018 i que l'equip de govern ha aconseguit així amb les seues metes de comptar amb més efectius i amb una plantilla rejovenida.

Unitats més beneficiades i el nou mapa de districtes policials

Les II (Ruzafa), VI (Benimaclet) i VII (Districte Marítim) unitats de la Policia Local de València seran les més beneficiades amb un increment del 200% sent la de Benimaclet la més beneficiada amb un total de 257%. El responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana ha recordat que el districte de Benimàmet seguirà sota la dependència de la IV unitat de Policia Local, més pròxima que la V, així com la reducció de l'espai de seguretat a Ciutat Vella.

Dades de la Policia Local de València

Per a Cano, la creació de la Unitat de Proximitat i Convivència ha sigut "un gir absolut" a la recerca d'un cos "que no reaccione, sinó que previnga" i "que fuja de la centralitat que va imposar el Partit Popular amb la Policia Nacional". La incorporació dels nous agents s'espera cap a la segona setmana del mes de gener. Segons el regidor de Protecció Ciutadana, sense comptar amb les noves incorporacions, València compta 2 agents policials per cada 1.000 habitants, mitjana superior a la de les principals ciutats espanyoles, i amb una plantilla de 1.600 agents complint la ràtio de la Unió Europea. Cano ha tancat el debat generat per les ràtios policials de València dient que la UE és l'únic organisme que realitza aquestes ràtios i no la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Destacats