Podem s'obri a explorar la possibilitat d'arribar a un acord amb Errejón per a fer fora el PP de la Comunitat de Madrid

Montero subratlla que és un partit "responsable", que segueix el mandat dels inscrits, i atribueix a motius personals la marxa de Espinar

Guardar

montero_podem
montero_podem

La portaveu d'Unidos Podem en el Congrés i dirigent del partit morat, Irene Montero, ha explicat aquest dilluns que la seua formació està oberta a explorar la possibilitat d'arribar a un acord amb Íñigo Errejón i amb tots els actors polítics que estiguen disposats a impedir que el PP, Cs i Vox puguen governar la Comunitat de Madrid. Montero no ha exclòs fins i tot la possibilitat que aqueix diàleg fructifique en una candidatura única.

Així ho ha assenyalat Montero en declaracions en el Congrés, on també ha insistit que Podemos no presentarà candidatura pròpia a l'Ajuntament de Madrid. Això suposa una rectificació respecte a la setmana passada quan la mateixa Montero va anunciar que presentarien un candidat alternatiu a Errejón.

"Unidos Podemos ha d'estar present per a guanyar al PP, Unidos Podemos està creant un procés participatiu inclusiu que el tothom puga participar i està també en disposició de parlar amb tothom per a arribar a la màxima unitat possible per a guanyar al PP, que és la nostra prioritat", ha emfatitzat hui Montero.

Preguntada expressament si aqueix diàleg inclou a Errejón ha respost: "Per descomptat". Alhora, ha subratllat que la seua formació sempre ha dit el mateix en aquest tema perquè sempre ha seguit el "full de ruta" marcat pels seus inscrits, que no és una altra que "construir una candidatura d'unitat el més participada possible".

TOTHOM ESTÀ CONVIDAT

Montero ha diferenciat dues fases en aqueix full de ruta. "Hem de fer el màxim procés d'unitat abans de les eleccions: primer hem de construir una candidatura en un procés el més participat i inclusiu possible, tothom està convidat a les nostres trobades programàtiques", ha comentat la dirigent de Podemos.

I després, ha prosseguit, es tracta de parlar "amb tots els actors que, encara que no hagen volgut sumar-se a aqueix procés, vulguen que en la Comunitat de Madrid no governen els trigèmins reaccionaris (PP, Cs i Vox)" i això, ha remarcat, inclou "la possibilitat d'explorar la possibilitat d'arribar a un acord amb el partit d'Errejón".

"La nostra voluntat i està i estarà sempre a trobar la màxima unitat possible per a tirar al PP, que és la prioritat política", ha assenyalat, negant que hi haja hagut un canvi d'actitud en Podemos: "Sempre hem dit exactament el mateix, que Unidos Podemos ha d'estar present per a guanyar al PP".

Després de reiterar que Errejón "ha trencat molts ponts i confiances", ha posat l'accent que Podemos és un "partit responsable" i que, igual que han decidit no plantar cara a Més Madrid a l'Ajuntament amb una candidatura pròpia, són "conscients" que han de buscar "el major procés d'unitat amb totes les formacions, també el partit d' Errejón, si és que estan en disposició que els trigèmins no governen a Madrid".

MÀXIMA UNITAT POSSIBLE

"Tenim la responsabilitat d'intentar arribar a acords i de buscar la màxima unitat possible", ha admés Montero, qui ha afegit que encara no es pot saber si aqueix diàleg pot acabar derivant en la presentació d'una candidatura única, però sense descarta-la. "Nosaltres apostarem per la màxima unitat possible sempre, la qual cosa acabe sent l'hauran de decidir els inscrits i les persones que participen del procés", s'ha limitat a avançar.

Respecte a si el nom d'Units Podemos serà innegociable, Montero ha recordat que aqueix nom va ser el que van aprovar els inscrits en Podemos i que, des del seu punt de vista, és "la millor opció per a poder guanyar en la Comunitat de Madrid". No obstant això, ha deixat clar que la prioritat per al seu partit és "primer, que hi haja un procés participat i dialogat unitat perquè tothom puga participar" i després "parlar amb tots els actors polítics que estiguen disposats al fet que els trigèmins reaccionaris no governen".

Preguntada sobre la dimissió divendres passat del fins llavors secretari general de Podemos a Madrid, Ramón Espinar, Montero ha optat per atribuir-la a "motius personals" i ha indicat que el ja exportaveu d'Units Podem al Senat, és "un company molt volgut" al qual desitja "el millor" en la "nova etapa que emprenga".

D'aquesta forma, Montero negava que Espinar --qui va assegurar que s'anava després d'haver sigut "menystingut" pel secretari general del partit, Pablo Iglesias-- haja deixat els seus càrrecs per raons polítiques. "No hi ha dubte, nosaltres tenim consens, i crec que Ramón també pensa així. Ha pres aqueixa decisió per motius personals i sap que la nostra posició política és la mateixa que ha sigut sempre", ha insistit.

Arxivat a:

Destacats