Podem presenta candidatura local en 99 localitats de la Comunitat Valenciana i destaca que arriba al 80% de població

Segueix la negociació amb EU i apunta la "importància" d'aconseguir una confluència com a garantia per a "una nova edició del Botànic"

Guardar

podem_municipales
podem_municipales

Podem presentarà per a les eleccions del pròxim mes de maig candidatura municipal en 99 localitats de la Comunitat Valenciana, una xifra que podria augmentar en les pròximes setmanes segons se'n vagen tancant alguns acords, com ha indicat aquest dilluns el secretari de Municipalisme de la formació, Jaume Monfort.

"Aquestes no són xifres finals, podran ser més perquè estem pendents de tancar les confluències en els municipis, la qual cosa podria fer que la nostra marca poguera estar present en elles", ha assenyalat Monfort en la roda de premsa que ha oferit junt a la secretària d'Organització de Podem, Lidia Montero, després de l'executiva de la formació. Igualment, se sumaran els processos que s'iniciaran pròximament per a confeccionar candidatures en localitats de l'àmbit rural, amb menor població.

Jaume Monfort, que ha destacat que així aquestes sigles arribaran directament al 80 per cent de la població d'aquesta autonomia, ha exposat que de moment en la circumscripció de València seran 54 candidatures; 33 en la d'Alacant, i 12 en la de Castelló. "Açò es tradueix que en les pròximes eleccions de maig de cada deu valencians, huit podran triar una papereta de Podem per als seus ajuntaments", ha precisat.

Lidia Montero ha explicat que el partit es troba "en període de primàries, fent un exercici de democràcia" perquè "totes les persones inscrites en Podem trien els seus candidats per a les municipals". El procés conclourà el 6 de febrer i s'espera que els resultats de les candidatures locals es coneguen el dia 8.

PRESENTACIÓ DE CANDIDATS EL DISSABTE

D'altra banda, Monfort i Montero han anunciat que dissabte que ve al matí, 9 de febrer, se celebrarà a València i sota el títol 'Tres, dos, o, Podem' un acte per a presentar la candidatura autonòmica que encapçala Rubén Martínez Dalmau, les de les principals ciutats de la Comunitat i unes altres locals a partir del resultat de les primàries que s'espera per al dia 8.

Montero ha al·ludit a la gira iniciada recentment per Martínez Dalmau a Elx i Benidorm per a reunir-se amb diferents col·lectius i entitats amb la finalitat de "recollir les seues reivindicacions i propostes" amb vista a "l'elaboració del programa electoral" i ha apuntat que la continuarà en els pròxims dies en altres grans localitats com Gandia i Alacant.

NEGOCIACIONS AMB EU

D'altra banda, preguntats per les negociacions amb Esquerra Unida per a les pròximes eleccions, el responsable de Municipalisme de Podem ha assenyalat que tot procés d'aquest tipus "té el seu espai i el seu temps" i ha assegurat que "la negociació continua", alhora que ha subratllat que els membres de Podem són "conscients de la importància d'arribar a aquesta confluència" i ha indicat que s'està "treballant i donant tot l'impuls perquè siga possible".

Jaume Monfort ha agregat, respecte a si hi ha una data límit per a tancar un acord, que per part de la seua formació no. "Nosaltres entenem que una confluència que estiga encapçalada per Rosa Pérez (EU) i Rubén Martínez Dalmau (Podem) és l'única garantia per a aprofundir en un govern de canvi per a la ciutadania, per a una nova edició del Botànic ampliada i reforçada", ha asseverat.

"TOTS ELS ESFORÇOS"

Monfort ha manifestat que la gent "necessita" un govern d'aquest tipus i ha declarat que es faran "tots els esforços" per a això. "No ens posem un límit perquè entenem que hem de treballar per a aconseguir aqueix acord. Continuem amb les negociacions", ha insistit.

En aquesta línia, ha comentat que les dues formacions tracten d'"arribar a un punt en el qual entenguem que per les dues parts es respecten els postulats pels quals havien iniciat la negociació" i ha precisat que el procés d'elaboració de les llistes de Podem "no tanca la porta al fet que puga haver-hi acords amb altres forces".

Respecte a resultats electorals, el secretari de Municipalisme ha agregat que Podem té "el repte de garantir un govern d'esquerres per a la Generalitat" i ha dit que treballarà per a això. Ha agregat que el preocupa la pèrdua de suports i que el Govern valencià poguera quedar "en mans de la dreta". Montero ha defensat la labor per a "generar governs d'esquerra que permeten defensar els drets de la població".

Arxivat a:

Destacats