Podem nega "malestar" amb Dalmau i que els ajustos del Consell puguen arribar a 50 milions en habitatge social

Guardar

dalmau
dalmau

La portaveu de Unides Podem en Les Corts, Naiara Davó, i el diputat Ferran Martínez han negat aquest dijous que existisca "malestar" en el si de la formació habitada amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, així com que els ajustos econòmics que escometrà el Consell puguen arribar a 50 milions d'euros en aquest departament.

Respecte a les dues possibilitats, publicades a 'València Plaza', els representants de Podem han situat el "malestar" en l'infrafinaçament valencià i han demanat "prudència" a donar xifres sobre les retallades fins que el Ministeri d'Hisenda done el vistiplau al Pla Econòmic Financer (PEF) que li ha remés la Generalitat, amb ajustos per 364,7 milions.

A preguntes dels periodistes en una roda de premsa en Les Corts, la síndica ha explicat que ha llegit la informació sobre Dalmau --també representant de Podem-- i ha subratllat que es basa en "fonts desconegudes". "On trobem malestar és a no poder executar les polítiques públiques que volguérem per no tindre recursos", ha emfatitzat.

En aquesta línia, ha criticat al president del Govern en funcions i del PSOE, Pedro Sánchez, per passar de "dir a Madrid que el sistema de finançament ha maltractat als valencians durant dècades" a comprometre's aquest dimecres, en el seu míting a València, a "abordar el finançament en quatre anys, ara que està en campanya". Ha insistit així en què "si alguna cosa produeix malestar" en Podem és l'infrafinançament.

PRUDÈNCIA

D'altra banda, davant la possibilitat que els ajustos pressupostaris afecten partides d'habitatge social, del departament del propi Dalmau, el diputat de Podem ha defensat que "el Consell té la responsabilitat de seguir un criteri de prudència" a l'hora d'anunciar les retallades.

Ha instat a "esperar a tindre ben clara la proposta enviada a Madrid per a evitar dades contradictòries". En tot cas, ha recordat que el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha sol·licitat comparéixer en comissió parlamentària per a donar compte dels ajustos, per la qual cosa "segur que les dades del PEF es faran públics".

Fins llavors, el parlamentari 'morat' ha assegurat que el Consell va elaborar aquest pla d'ajustos "sobre la base de partides que encara no estaven compromeses o no es podien executar en tres mesos". Ha sostingut així que desconeix "d'on ix" la suposada retallada de 50 milions menys per alsocial, insistint que "ni és correcte ni és prudent donar xifres".

Destacats