Podem espera tancar abans de febrer un pacte amb EUPV basat en "punts polítics" per a confluir en les autonòmiques

Guardar

estañ_corts
estañ_corts

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha considerat "positiu" arribar a un acord amb EUPV per a una confluència de cara a les eleccions autonòmiques, per la qual cosa espera que les negociacions "no es perllonguen més enllà de febrer" i que siga un acord "sobre la base d'uns principis i punts polítics i no en una suma de sigles".

Així ho ha indicat Estañ als mitjans de comunicació en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la secretària d'organització, Lidia Montero, després d'una reunió de l'executiva de Podem, en ser preguntat per les negociacions amb EUPV per a concórrer junts als pròxims comicis.

Ha defès que "qualsevol acord electoral ha de començar a treballar-se des del polític" i, per açò, ha explicat que es va començar un "espai de diàleg i de debat" amb organitzacions progressistes "aliades del canvi" per a "afrontar els problemes" de la societat.

En aquest sentit, ha assenyalat que amb EUPV s'han donat passos en aquest sentit que espera que no es perllonguen més enllà de febrer per a saber, d'aquesta forma, "com se'n va a presentar Podem" a les eleccions. "Per a nosaltres és positiu arribar a un acord i, en açò estem treballant, però que no siga una suma de sigles, sinó que es base en principis i punts polítics", ha reivindicat.

Insistit per si hi ha hagut contactes amb Compromís, ha negat aquest punt i ha apuntat que, excepte "canvis d'última hora", acudiran a les eleccions autonòmiques de forma separada.

No obstant açò, ha puntualitzat que a nivell municipal sí podrà donar-se aquesta circumstància ja que ha explicat que Podem ha donat "autonomia als municipis" per a adoptar els seus propis acords perquè "són ells els que millor coneixen la seua situació", ha remarcat.

"Nosaltres no anem a usar els municipis com a moneda de canvi com han fet partits vells", ha indicat i, per açò, ha insistit que "sempre que es plantegen avanços i hi haja semblança programàtica", Podem estarà "obert" a pactar per a possibles confluències municipals.

Destacats