Podem espera que la Comissió Govern-Generalitat produïsca "resultats tangibles" en inversions i finançament

Guardar

estañ_corts
estañ_corts

El secretari general de Podem i síndic d'aquesta formació, Antonio Estañ, ha instat el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, a no conformar-se amb millorar "fórmules del passat" i a aprofundir en el canvi. Sobre l'anunci realitzat pel cap del Consell que per primera vegada es reunirà la Comissió Bilateral entre el Govern Central i la Comunitat Valenciana, ha confiat que es produïsquen "resultats tangibles tant en inversions com en la reforma del sistema de finançament".

Estañ ha valorat així l'entrevista que el president Ximo Puig va oferir a la cadena SER el dia de Nadal i ha destacat que "cal seguir avançant en horitzons de canvi i a millorar la situació dels valencians i valencians". "No cal conformar-se amb millorar fórmules del passat; cal aprofundir en el canvi", ha afegit.

En aquest punt, ha criticat que pareix que existeix "una acceptació tàcita" que la reforma del finançament a les CCAA "no se'n va a escometre en aquesta legislatura i això no ho podem permetre". En qualsevol cas, ha manifestat que espera que aquests mecanismes de codecisió "es consoliden i donen resultats perquè això seria positiu per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya".

Estañ ha considerat que la conjuntura de la Comunitat Valenciana és millor ara que fa tres anys i mig, quan es va constituir el Consell presidit per Puig, però ha advertit que "no es pot parlar de l'estabilitat de la gran empresa com si fóra una fi en si mateix quan seguim estant per davall de la mitjana europea en nivells de renda i infraestructures i servicis".

"MALABARS PER A ARRIBAR A FI DE MES"

"No ens podem conformar amb l'ocupació que es crea, que segueix sent molt precària i amb que a uns pocs els vaja millor i la resta haja de seguir fent malabars per a arribar a fi de mes", ha incidit.

Així, ha al·ludit a qüestions com la "desprotecció del camp valencià" o que el Consell "seguisca apostant per models de grans centres comercials i no per defendre el territori i el xicotet comerç, així com a la necessitat de millorar l'atenció sanitària, educativa i en servicis socials, qüestions en les quals no es pot caure en el conformisme perquè encara hi ha molt de camí per recórrer".

Arxivat a:

Destacats