Pla Edificant: en 2019 no hi haurà col·legis completament en barracons

Hi havia 25 centres íntegrament en barracons. Les obres estan finalitzades o en execució en 13 d'ells, mentre que en els altres 12 començaran en 2019

Guardar

edificant barracones
edificant barracones

Aquesta era una de les promeses de la Conselleria d'Educació, dirigida per Vicent Marzà amb el seu segon de bord, Miquel Soler. Desnonar els barracons és l'objectiu de l'anomenat Pla Edificant, iniciat a la tardor de l'any passat. I en aqueixes estem. Les aules prefabricades tenen els seus dies comptats en territori valencià. Segons va informar Soler dimarts passat als Corts Valencianes, la previsió és que en 2019 no hi haja cap col·legi que es trobe íntegrament en barracons.

Exactament, hi havia 25 centres educatius completament en aules prefabricades. En 13 d'ells, més de la meitat, les obres ja estan en marxa o fins i tot finalitzades, mentre que els 12 restants veuran entrar les màquines en el pròxim any.

135 col·legis valencians tenien almenys una aula en barracons

Educació tenia registrats, a més, altres 135 col·legis de la Comunitat Valenciana que viuen amb almenys una aula prefabricada, dels quals 71 comptaven amb tres o més aules docents en aquestes circumstàncies. La situació d'aquests últims s'està solucionant i actualment 10 d'ells estan en obres o aquestes ja han finalitzat mentre que les actuacions en altres 56 previsiblement començaran en 2019. Els cinc restants no tenen parcel·la per a fer el projecte d'actuació.

El 65% dels col·legis ha demanat ajuda a la Conselleria

El Pla Edificant és una mesura que s'està portant des de la Conselleria però en col·laboració amb els Ajuntaments. Soler va ressaltar que van ser 325 municipis de la Comunitat els que han sol·licitat aquestes actuacions en més de 941 col·legis, entre les quals no solament es troba la supressió de barracons sinó també un altre tipus d'actuacions. Són el 65% de tots els col·legis públics.

En aquesta parcel·la, són 138 casos en els quals els consistoris ja han resolt la memòria econòmica, segons la qual la inversió ascendiria a 148,4 milions d'euros. Altres 110 centres tenen la seua memòria econòmica encara en procés de tramitació.

Destacats