Pérez Garijo defensa la creació d'un banc d'ADN públic que "permeta la identificació de les víctimes"

Guardar

fotonoticia_20191123114005_1920
fotonoticia_20191123114005_1920

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha defensat que "la posada en marxa d'un banc d'ADN públic i centralitzat permetrà la identificació de les víctimes ara o en un futur" i ha expressat la "voluntat" de la Conselleria per a "impulsar" aquesta iniciativa.

Pérez Garijo ha mantingut una trobada amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, a fi d'iniciar un treball "conjunt i coordinat" en els treballs d'exhumació de les fosses "en les quals es troben víctimes de la Dictadura per identificar", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha expressat a Gaspar la "voluntat de la Conselleria" que dirigeix per a "impulsar la posada en marxa d'un banc d'ADN públic i centralitzat que permetrà la identificació de les víctimes ara o en un futur, quan es produïsquen avanços en els estudis genètics".

En aquest sentit, ha assegurat que "amb la creació del banc d'ADN centralitzat totes les identificacions es faran en el mateix laboratori, la qual cosa contribuirà al fet que les famílies puguen identificar als seus éssers estimats".

A la trobada també han assistit el director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Iñaki Pérez, el sotssecretari de la Conselleria, Cristian Veses i el diputat provincial Ramiro Rivera.

Arxivat a:

Destacats