Pérez Garijo advoca per les aliances entre institucions públiques, empreses i societat civil per fer possible l'Agenda 2030

La consellera de Cooperació ha inaugurat la jornada 'Tecno-Compromís', projecte col·laboratiu en matèria de responsabilitat social i cooperació

Guardar

Rosa Pérez garijo ha inaugurat la jornada 'Tecno Compromiso'
Rosa Pérez garijo ha inaugurat la jornada 'Tecno Compromiso'

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha advocat per les aliances entre institucions públiques, empreses i societat civil "per fer possibles els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030".

La consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, i l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, han inaugurat la jornada 'Tecno-Compromís', projecte col·laboratiu en matèria de responsabilitat social i cooperació que treballa per crear una aliança empresarial social al Parc Tecnològic de Paterna.

Pérez Garijo ha destacat la importància d'aquest projecte "que reuneix dues de les competències pròpies de la conselleria, com són la responsabilitat social corporativa i la cooperació internacional al desenvolupament, amb els ODS de l'Agenda 2030 com a nexe comú".

La consellera de Cooperació ha assenyalat que l'Agenda 2030 "requereix un esforç col·lectiu" per part de tota la societat i aquesta jornada "és un bon exemple de les sinergies i marca les actuacions que hem de fer en els propers anys perquè ningú es quede enrere".

Durant la seua intervenció, Pérez Garijo ha afirmat que trobades com els de hui "contribueixen a avançar en la implantació de la necessària cultura de la responsabilitat social de les empreses perquè no pot haver-hi creació de riquesa sense el desenvolupament de drets bàsics com l'educació, la salut o una vida digna".

Per a això, la consellera ha posat èmfasi en la importància de fomentar aliances i enfortir la col·laboració público-privada i de les organitzacions de la societat civil "no només com un assumpte d'empreses amb una sensibilitat especial o d'organitzacions solidàries, sinó com una exigència de la ciutadania que s'implica amb els valors ètics de les organitzacions i les empreses".

Durant la sessió s'ha fet entrega del segell 'Tecnocompromís' a les empreses que han col·laborat en aquesta iniciativa, com a reconeixement a la seua implicació amb els tres projectes socials desenvolupats a través de les ONG establertes al Parc Tecnològic: Oxfam Intermón, Farmamundi i Fuvane.

Els projectes seleccionats per a aquesta acció són: 'Aigua per salvar vides al Iemen', 'Teràpies per a xiquets amb paràlisi cerebral' i 'Kits sanitaris per a dones a Kenya'.

A la jornada hi ha participat la catedràtica d'Ètica de la Universitat de València Adela Cortina amb la ponència 'Com pot contribuir la teua empresa amb els ODS per transformar el món'. Així mateix, la directora de CE/R+S Club d'Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat, Isabel Castillo, ha desenvolupat la seua intervenció al voltant de la responsabilitat social i la creació de valor.

Arxivat a:

Destacats