Pedro Sánchez anuncia la seua continuïtat com a president del Govern: "He decidit seguir"

Així ho ha confirmat el cap de l'Executiu durant una declaració institucional en el Palau de la Moncloa

Guardar

Pedro Sánchez anuncia su continuidad como presidente del Gobierno: "He decidido seguir"
Pedro Sánchez anuncia su continuidad como presidente del Gobierno: "He decidido seguir"

"He decidit seguir". Amb eixes paraules ha anunciat el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, que continuarà al capdavant de l'Executiu nacional. Una confirmació que el dirigent ha realitzat en una declaració institucional que ha tingut lloc en les escalinates del Palau de la Moncloa. Una intervenció que ha començat a les 11 hores d'este dilluns 29 d'abril i que ha durat a penes deu minuts.

"He decidit seguir, seguir amb més força si cap al capdavant de la Presidència. Esta decisió no suposa un punt i seguit, és un punt i a part, li ho garantisc", ha indicat. "Per això assumisc davant vostés el meu compromís de treballar sense descans, amb fermesa i amb serenitat per la regeneració pendent de la nostra democràcia", ha afegit a continuació.

L'anunci del cap de l'Executiu es produïx cinc dies després que dimecres passat publicara en el seu perfil de la xarxa social 'X' una carta dirigida a la ciutadania en la qual comunicava que iniciava un període de reflexió per a decidir sobre la seua continuïtat al capdavant del Govern. Finalment, la decisió s'ha conegut este dilluns a les 11 hores.

Durant la seua intervenció, Sánchez ha volgut agrair totes les mostres d'afecte que tant ell com la seua dona, Begoña Gómez, han rebut durant els últims dies. Especialment, el dirigent ha fet una menció al suport que ha rebut des del seu "benvolgut Partit Socialista" i que "influït decisivament" en la seua elecció, segons ha afirmat.

Una crida a la mobilització social i a la reflexió col·lectiva

Així mateix, el president ha demanat una mobilització de la majoria social "en una aposta decidida per la dignitat i el sentit comú, posant fre a la política de la vergonya" que, segons ha assegurat, la política espanyola porta "massa temps patint".

"Hem de decidir quin tipus de societat volem ser i crec que el nostre país necessita fer esta reflexió col·lectiva. De fet, durant estos cinc dies ja hem començat a fer-la. Una reflexió col·lectiva que òbriga passe a la neteja, a la regeneració i al joc net", ha prosseguit.

"Fa massa temps que deixem que el fang colonitze impunement la vida política, la vida pública, contaminant-nos de pràctiques tòxiques inimaginables fa a penes uns anys". En eixa mateixa línia, el president ha expressat que consentir "que les faules deliberades dirigisquen el debat polític" i obligar al fet que les víctimes d'"eixes mentides" hagen de "demostrar la seua innocència" va en contra "de la regla del nostre Estat de Dret".

Diana Morant agraïx a Sánchez la seua decisió "perquè la política útil s'impose a l'insult"

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha agraït al president del Govern, Pedro Sánchez, que seguisca al capdavant de les seues responsabilitats i li trasllada que és una cosa que "val la pena".

Diana Morant durant la concentració este diumenge en Ferraz en suport a Pedro Sánchez. Imatge: A. Pérez Meca
Diana Morant durant la concentració este diumenge en Ferraz en suport a Pedro Sánchez. Imatge: A. Pérez Meca

"Per la majoria social del nostre país, per a continuar avançant, perquè la política útil s'impose a l'insult i la intoxicació, per la regeneració democràtica. Amb més força que mai. Gràcies, president", assenyala la ministra i secretària general dels socialistes valencians en un missatge en el seu compte de la xarxa social X.

Destacats