La patronal valenciana de transportistes rebutja sumar-se a la vaga a nivell nacional perquè "no és responsable amb la societat"

La plataforma empresarial aposta per mantindre les negociacions amb el Ministeri i evitar un possible desproveïment mitjançant el respecte als qui vulguen treballar

Guardar

Dos camions per l'autopista
Dos camions per l'autopista

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha desestimat secundar la vaga indefinida a escala nacional a partir del dilluns que ve després de titllar-la de "no ser responsable ni amb la societat ni amb les empreses". La patronal autonòmica defensa que l'atur sectorial no és la solució i dona suport a la proposta del Comité Nacional del Transport per Carretera de continuar negociant amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de Raquel Sánchez.

El president de la FVET, Carlos Prades, ha declarat que un altre atur en el sector "provocaria un desproveïment i un empitjorament generalitzat de la conjuntura econòmica i social". Així doncs, Prades ha al·legat que existeix "llibertat total" tant per als particulars i les empreses que decidisquen donar suport a la protesta com per als qui decidisquen treballar. "Si ens deixen treballar als que hem dit que no volem secundar l'atur, no té per què haver-hi escassetat de res", ha sentenciat el president de la patronal preguntat sobre la possibilitat que es generara un desproveïment.

Carlos Prades ha manifestat també que les empreses convocants de la vaga hauran de demostrar la seua representativitat dins del sector. A més, el president de la patronal valenciana ha al·legat que aquesta postura "és tan legítima com la del Comité Nacional del Transport per Carretera per ser", ha argumentat, "un interlocutor vàlid que ha fet un procés de demostració de la seua representativitat per a negociar amb l'Executiu".

La Comunitat Valenciana té al voltant de 15.000 empreses del sector sent la tercera comunitat autònoma, després d'Andalusia i Catalunya, amb una xifra més gran de mercaderies transportades: 279 milions. Aquesta xifra ha patit un augment d'un 20% respecte del passat 2021. La Federació d'Empresaris del Transport i la Logística aglutina a la major part de les companyies que operen dins de l'àrea del transport en el territori valencià.

Arxivat a:

Destacats