Pascual defensa que el Mapa de Titulacions incloga a les universitats privades: "La panoràmica ha de ser completa"

Guardar

consellera_universidades
consellera_universidades

La consellera d'Universitats, Carolina Pascual, creu que en el futur Mapa de Titulacions de la Comunitat Valenciana que impulsarà el seu departament han d'estar tant les institucions públiques com les privades, ja que "la panoràmica ha de ser completa".

Així ho ha explicat la responsable de política universitària del Consell, en una entrevista concedida a Europa Press, en ser preguntada per aqueix mapa que es pretén elaborar per a analitzar "la coherència o no" de les titulacions que s'imparteixen en la Comunitat Valenciana i prendre decisions per a millorar la seua distribució.

Després d'una legislatura en la qual hi ha hagut alguns desacords entre la Generalitat i les universitats privades --a compte de les beques i de les pràctiques dels alumnes de Ciències de la Salut--, Pascual ha confiat a mantindre una relació marcada per la "cordialitat".

"Abans de res --ha recalcat-- sóc una defensora de la cordialitat, encara que un ha de tindre tot el dret del món a expressar la seua opinió quan no coincideix amb una altra institució".

Respecte al Mapa de Titulacions, ha comentat que "tenim, i no solament en les universitats privades, una sèrie de títols que estan duplicats i un dels objectius de la Conselleria és fer un estudi previ" que ha d'estar preparat en sis mesos.

En aquest treball, és "interessant que estiguen les universitats públiques i les privades". "Si les privades coexisteixen amb les públiques, haurem de saber quins títols tenen unes i unes altres perquè estan en un àmbit geogràfic determinat. Hem de donar una panoràmica completa del que tenim en realitat", ha sostingut.

Ha incidit en la seua voluntat que l'estudi previ estiga llest en sis mesos per a poder "prendre decisions al llarg dels següents anys". "Això no és una mera idea que passa pel cap; la meua intenció és executar ja, tindre aqueixa panoràmica ja i veure si la podem millorar", ha asseverat.

D'altra banda, la consellera s'ha referit a les queixes pel retard en l'abonament de les beques que la representant dels estudiants va expressar en el recent Consell Valencià d'Universitats, una reclamació que ha d"entendre perquè han hagut d'avançar els diners".

Sobre aquesta qüestió, Pascual reconeix que "el lògic és poder disposar dels diners prèviament" i s'ha disposat a estudiar "els terminis per a veure com es pot articular".

Finalment, preguntada sobre la polèmica suscitada pels mals resultats en l'examen de Matemàtiques II de les proves d'accés a la universitat en la Comunitat Valenciana --amb una nota mitjana d'un 4,5 en el conjunt del sistema--, ha afirmat que la Conselleria "té les portes obertes per a participar en qualsevol tipus d'anàlisi i debat per a avaluar què ha passat, que no torne a succeir i prendre les decisions que més convenients per als estudiants, que són els que han eixit perjudicats".

Destacats