El Partit Popular demana en Les Corts l'equiparació salarial i declarar professió de risc a Policia i Guàrdia Civil

La diputada popular, Verónica Marcos, lamenta l'abandó del ministre Marlaska i el Govern de Sánchez als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat

Guardar

La diputada popular Verónica Marcos
La diputada popular Verónica Marcos

El Partit Popular demana en Les Corts declarar professió de risc ser Policia i Guàrdia Civil i la seua equiparació salarial. En concret, el grup parlamentari ha presentat una proposició no de llei en Les Corts en les quals demana declarar com a professió de risc el treball que realitzen els membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil; realitzar les modificacions legislatives oportunes per a la seua jubilació anticipada; actualitzar el catàleg de llocs de treball de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil; adoptar les mesures necessàries per a aconseguir l'equiparació salarial en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, en cinqué lloc, millorar la dotació d'infraestructures i mitjans de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Diputats populars han mantingut una reunió d'associacions i representants sindicals de diferents col·lectius policials per a traslladar-los el seu suport i conéixer de primera mà les seues reivindicacions.

La diputada popular, Verónica Marcos, ha assenyalat que "les Forces i Cossos de Seguretat presten un servei fonamental per a garantir la convivència en llibertat i la seguretat de les persones, i tenen tot nostre recolze en les seues reivindicacions. És de justícia".

Marcos ha lamentat "l'abandó en què els tenen sumits el Govern de Sánchez i el ministre Marlaska, creant greuges comparatius entre els diferents cossos i fins i tot penalitzant-los en algunes circumstàncies. Per exemple, la Policia Nacional i Guàrdia Civil no estan reconegudes com a professió de risc per l'Estat, no obstant això, se'ls penalitza com si tingueren tal consideració de professió de risc a l'hora de fer una assegurança de vida en el qual han de pagar un 40 % més en aquesta pòlissa per exercir les funcions policials".

Verónica Marcos ha afirmat que "és de justícia que es done una solució a les retribucions en la jubilació de Policia Nacional i Guàrdia Civil, d'igual manera que en el seu moment es va crear una bonificació per treballs com a Policia Local".

Finalment, Verónica Marcos ha assenyalat que "les xifres són esgarrifoses i necessiten una solució. En 2023 Policies i Guàrdies Civils van patir 1.400 agressions al mes, després de tres anys amb increments superiors al 8 %. En concret, en 2020 es van comptabilitzar 13.671 agressions, 15.360 l'any 2021 i 16.651 l'any 2022. I fins a agost de 2023 s'han comptabilitzat 11.311, cada vegada més en augment".

Destacats