El Partit Popular acusa el Consell de Puig de “paralitzar la petició d'un deute de la Covid a un empresari amic de Rebeca Torró, número dos d'Indústria”

El diputat popular, Fernando Pastor, assenyala que “crida l'atenció la rapidesa per a anticipar milions d'euros de diners públics i la lentitud, directament proporcional, per a reclamar la devolució del material fallit”

Guardar

Fernando Pastor, diputat del Partit Popular
Fernando Pastor, diputat del Partit Popular

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha acusat el Consell de Puig de “paralitzar la petició d'un deute de la Covid a un empresari amic de Rebeca Torró, actual número dos d'Indústria”.

Fernando Pastor ha assenyalat que “crida l'atenció la rapidesa per a anticipar milions d'euros de diners públics i la lentitud, directament proporcional, per a reclamar la devolució del material fallit. Volem saber per què des del Consell de Puig es va paralitzar fins a dos vegades la reclamació al contractista, amic de la qual hui és número dos del Ministeri d'Indústria, i per què es va dilatar la devolució de més de mig milió d'euros amb la Generalitat”.

“Només després de la marxa de Puig este estiu és quan s'inicia la reclamació del deute via executiva per l'Agència Tributària. És una vergonya que, contra els informes de l'Advocacia de la Generalitat reclamant part de l'import abonat en el seu moment, l'administració socialista es dedicara a dilatar-lo. Com més sabem de Comité Tèxtil més es reafirma la relació de tracte de favor i amiguisme de l'actual secretària d'Indústria amb la mercantil”, ha afegit.

Pastor ha indicat que “sabem que va haver-hi amics del govern de Puig entre els adjudicataris dels contractes més elevats de la pandèmia i sabem que va haver-hi intermediació política perquè recaigueren en eixos amics. Ara volem saber si també va haver-hi intermediació política del PSOE per a frenar la devolució a les arques públiques de l'import del material fallit”.

Fernando Pastor ha explicat que “a esta empresa, Comité Tèxtil, se li van adjudicar fins a 45 milions d'euros a dit per a l'adquisició urgent de màscares i material de protecció, malgrat ser una empresa amb un capital social de tot just 3.000 euros. El seu objecte social no era el material sanitari, mai havia contractat amb l'administració i el propietari, un empresari xinés amb negocis a Ontinyent, era amic de l'actual Secretària d'Estat d'Indústria en el Govern de Pedro Sánchez, Rebeca Torró, llavors secretària autonòmica”.

El diputat popular ha recordat que “va ser l'únic contracte de la Generalitat entre més de 700 al qual se li va pagar a compte i se li van abonar els ports marítims, aeris, tots els costos duaners i les assegurances de la mercaderia. A ningú se li van pagar estes quantitats, només a l'empresari xinés amic de Torró”.

Fernando Pastor ha assenyalat que “el PP ja va presentar una denúncia en l'Agència Antifrau per a conéixer el preu real del sobrecost. Volem saber quant va costar en realitat, no el que se li va pagar a l'empresa Comité tèxtil que va ascendir a uns 45 milions d'euros en diversos lots. Eixa diferència entre el que li va costar realment a l'amic de Torró i el que li va pagar la Generalitat és el sobrecost que ens va costar als valencians, que encara desconeixem i que està investigant Antifrau”.

El diputat popular ha indicat que “Puig i Torró presenten a l'empresari xinés com un intermediari entre la Generalitat i els proveïdors, però el pagament no es va realitzar als qui venien el material de protecció sinó directament a l'empresa d'Ontinyent, Comité Tèxtil. Es perd el rastre del preu real del producte perquè tot l'import se li va pagar a l'intermediari i en eixe moment el preu de les màscares no era precisament el més barat. El que havia de ser un servici d'intermediació per a la compra de material amb la Xina va acabar sent un servici de facturació. De bróker amic va passar a ser empresari amic”.

Destacats