Els parcs naturals de la Comunitat Valenciana es tanquen per l'onada de calor

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que les mesures preventives s'aplicaran per a prevenir incendis forestals

Guardar

Mirador del Garbí
Mirador del Garbí

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat una reunió "d'urgència" amb tots els departaments amb competències de Sanitat, Emergències i Medi Ambient per a coordinar una resposta davant l'onada de calor i la previsió d'altes temperatures que podran arribar durant aquest pròxim cap de setmana als 42 graus en alguns punts de la Comunitat Valenciana.

Així, Puig ha assenyalat que "estem davant una situació d'extrema gravetat" i, per tant, s'han establit una sèrie de mesures preventives contra incendis forestals. El Consell ha posat en marxa els protocols de màxim risc d'incendi amb la declaració de la preemergència nivell 3 que implica la prohibició de les activitats pirotècniques en aquells espais de perill d'incendi forestal; així com la prohibició del trànsit de persones, suspensió de treballs en aquestes zones, la prohibició de focs de qualsevol tipus i les competicions esportives.

Un altre dels anuncis més destacats és el tancament dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana, excepte cinc d'ells que formen part de les zones humides i no suposen cap mena de risc d'incendi forestal. Així mateix, s'intensificaran els treballs de vigilància, i es posaran en marxa mitjans aeris preventius, que romandran carregats d'aigua i retardant i realitzaran moviments preventius a través de set rutes per tota la Comunitat Valenciana des de les bases de Setaigües, Énguera i l'aeroport de Castelló.

Les mesures es mantindran fins que finalitze l'onada de calor, previsiblement fins a començaments de la pròxima setmana. No obstant això, les prohibicions es plantegen per a les pròximes 72 hores.

Aquests són els parcs naturals valencians que tanquen

La restricció, que entra en vigor aquest divendres i estarà vigent fins al dimarts 16, afectarà els parcs de: Serra d'Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d'Espadà, Serra Calderona, Xera-Sot de Xera, la Pobla de Sant Miquel, Túria, Hoces del Cabriel, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L'Albufera.

La Comunitat Valenciana es prepara per a viure un cap de setmana molt càlid amb temperatures que aquest divendres arribaran als 38-40 graus, i que localment podran escalar fins als 42° en algunes zones de la província de València, i amb tempestes que en general seran de poca precipitació o seques però que poden desembocar en una situació "molt adversa".

De cara a aquest divendres, la província de València té activat l'avís taronja per temperatures màximes. També hi ha avís groc en altres zones de Castelló i Alacant, segons detalla l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que assegura que "no hi ha precedents" d'una primera quinzena d'agost tan càlida, que serà, "amb diferència", la més calorosa en mig segle.

Destacats