Papi Robles assegura que el lideratge de Mónica Oltra és "inqüestionable" i que, si vol, serà candidata en les eleccions

Guardar

Papi Robles, en un desdejuni informatiu
Papi Robles, en un desdejuni informatiu

La síndica de Compromís, Papi Robles, ha assegurat aquest divendres que el lideratge de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, és "inqüestionable" i que, si vol ser candidata en les pròximes eleccions, "ho serà".

Així mateix, creu que el cas en el qual s'investiga a càrrecs en la Conselleria d'Igualtat per presumptament encobrir els abusos sexuals que va patir en un centre una menor tutelada a les mans d'un educador, l'exmarit d'Oltra, entre els anys 2016 i 2017, no suposarà un desgast de Compromís.

Robles, que s'ha manifestat així durant un desdejuni informatiu que ha celebrat amb els mitjans de comunicació a Castelló, ha recordat que "no hi ha dia que l'oposició no demane la dimissió de Mónica Oltra, i aquesta situació d'assetjament no és agradable per a ningú".

En la seua opinió, el que busca la dreta és "el desgast de la vicepresidenta del Consell perquè vol desgastar al Botànic i perquè no li perdonen a Compromís en cap concepte la confrontació directa que s'ha fet dels 20 anys de corrupció".

"Una qüestió que s'utilitza de manera molt continuada és que Mónica Oltra va deixar de costat a la menor que va ser abusada en el seu moment, quan és un procediment judicial que la Fiscalia ha demanat que es tanque, el jutge d'instrucció va decretar el tancament i hi ha una acusació particular totalment vinculada a l'extrema dreta que fa la reobertura i el procediment judicial està fent el que li correspon, que és investigar el cas", ha assenyalat la síndica de Compromís, qui ha lamentat que "de cada capítol de la investigació del cas s'està fent un sainet".

"PUNTAL FONAMENTAL"

Papi Robles ha destacat que Compromís ara mateix és un "puntal fonamental" en l'espai polític "perquè té la part on l'oposició ens està posant en la cresta de l'ona, però després està la part de la gestió que està sent solvent".

La síndica de Compromís creu que el cas de Mónica Oltra no desgastarà a Compromís, i com a exemple ha recordat que a València la formació porta més de 20 demandes del PP, i la realitat és que "tota la gent que ha passat pels tribunals ha sigut absolta, igual que ha passat amb Enric Nomdedéu i Ali Brancal".

Destacats