Pablo Iglesias diu que no està lluny un acord amb Compromís

Guardar

pablo_iglesias
pablo_iglesias

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dilluns que és "legitime i molt previsible" que Íñigo Errejón haja decidit presentar-se a les generals del 10 de novembre amb la seua plataforma Más Madrid. Avança a més que ha parlat amb la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, per a arribar a un acord i presentar una llista conjunta per a aquests nous comicis. "No estem lluny", ha afegit.

En una entrevista en TVE, recollida per Europa Press, Iglesias ha apuntat que ara toca conéixer si la plataforma d'Errejón serà sol una opció per a Madrid, com altres forces "regionals", o si buscarà aliances en altres territoris. En tot cas, recorda que seria un error si en precampanya es parla "sol dels partits i de les seues relacions", ja que el rellevant és que es parle del que la societat "es juga" en la repetició electoral.

"Em preocupa que no es parle del que ens estem jugant: Derogar la reforma laboral, intervindre els preus del lloguer. És lògic parlar de partits i d'enquestes, però l'important és saber el que es juga la gent amb el seu vot", ha explicat.

En tot cas, sobre l'entrada d'Errejón --cofundador de Podemos-- en la precampanya, i en relació a la fragmentació del vot d'esquerres que pot comportar, ha indicat que s'ha de respectar que hi haja moltes opcions i que "les escissions no són una novetat en la política espanyola".

Així, aposta per no parlar tant d'"etiquetes" electorals i centrar-se a defensar els drets. "Es parla molt de dividir l'esquerra, cal deixar de patrimonialitzar l'esquerra", ha postil·lat, per a tot seguit recordar que hi ha partits que es diuen d'esquerres però després no volen derogar la reforma laboral o intervindre el preu dels lloguers.

Arxivat a:

Destacats